Noutati :

Etniile din Timisoara fac parada la Muzeul Satului Banatean! Timisorenii, invitati la cantec, joc si voie buna la Festivalul Etniilor!

3 iunie, 2011 - 11:23 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Pentru ca Timisoara este orasul in care convietuiesc in armonie cele mai multe etnii, aici are loc, de 14 ani, un festival dedicat lor: Festivalul Etniilor. Iar cel mai potrivit loc pentru desfasurarea evenimentului este Muzeul Satului.


Astfel, in data de 5 iunie, duminica aceasta, incepand de la ora 15.30 se va desfasura cea de-a 14-a editie a traditionalei manifestari Festivalul Etniilor.

Evenimentul va debuta cu parada portului popular, urmata de spectacole reprezentative ale mai multor formatii din Banat.

Vor urca pe scena, pe rand, Ansamblul sarbesc „Mihailo Andreivici” din Petrovaselo, Ansamblul ucrainean „Kalena” din Stiuca, Ansamblul maghiar „Bokreta”, Fanfara din Recas, Ansamblul „Palucenka” din Dudestii Vechi, Ansamblul Profesionist „Banatul” din Timisoara, Ansamblul Uniunii Romilor din Maguri, Comunitatea Evreilor din Timisoara, Asociatia Cehilor din Banat.

De asemenea, vor mai sustine spectacole Grupul Folcloric Forgaria din Italia si ANnamblul Romanilor din Torac (Serbia)

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor