Noutati :

Etapa finala a concursului de arhitectura ‘Hans Fackelmann’ la Universitatea Politehnica din Timisoara. Intrecerea va fi organizata online

29 mai, 2020 - 09:31 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA.Facultatea de Arhitectură și Urbanism din cadrul Universității Politehnica Timișoara organizează, în data de 30 mai 2020, între orele 9:00 – 15:00, etapa finală a concursului național de arhitectură „Hans Fackelmann”. Pentru evitarea expunerii participanților la riscurile asociate cu răspândirea COVID-19, conducerea facultății a decis desfăşurarea acesteia în mediul online, prin platforma de comunicare audio-video Zoom.

Etapa finală a competiției este alcătuită din două componente:

1) O probă practică de desen care presupune rezolvarea cerințelor subiectului lansat în ziua respectivă și având ca temă de studiuelemente de arhitectură într-un context dat. Proba practică are scopul de a surprinde gândirea logică și creativă a candidatului, precum și competențele acestuia în materie de reprezentare grafică;

2) Un interviu care va consta într-o discuție live de tip întrebări și răspunsuri pe baza elementelor prezentate în portofoliul transmis în etapa de calificare.

În perioada 30 mai – 6 iunie 2020 se va realiza jurizarea lucrărilor, rezultatele finale urmând să fie afișate în 6 iunie, la ora 12:00.

Pentru etapa finală a concursului s-au calificat 35 de elevi de clasa a XII-a din toată țara, chiar și din județe mai îndepărtate precum Neamț, Maramureș, Satu Mare, Bistrița sau Olt.

În acord cu Metodologia de organizare și desfășurare a concursului de admitere la ciclul de studii universitare de licență la Universitatea Politehnica Timișoara, sesiunea iulie 2020, candidații la studiile universitare de licență în UPT care au obținut locurile I, II și III la concursul de arhitectură „Hans Fackelmann” pot fi admiși în UPT fără concurs de admitere, co condiția, însă, a promovării examenului de bacalaureat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...