Noutati :

Etapa de selectie a Concursului National de Dramaturgie s-a incheiat. Competitia continua in FEST-FDR 2017

4 mai, 2017 - 10:26 PM
Autor: Anonim      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Prima selectie a Concursului National de Dramaturgie dezvaluie perspectiva unei competitii stranse intre textele care isi vor disputa titlul de cea mai buna piesa romaneasca a anului 2017.

CITESTE SI: Mutam primaria si institutiile din subordine si castigam aproape 1.000 de locuri de parcare in centru, la Timisoara! Cine face propunerea?  

Concursul National de Dramaturgie, una dintre cele mai longevive competitii de gen din Romania, este organizat de Teatrul National din Timisoara incepand cu anul 2005. Tema propusa participantilor la aceasta editie a fost „Identitate”, selectia urmarind originalitatea, structura si coerenta narativa, precum si ineditul subiectelor propuse.

Juriul, format din prof. univ. dr. Nicolae Mandea (presedintele juriului), Ioan Cocora, Claudia Ieremia, Mihaela Michailov si Dan Marius Zarafescu, a avut de ales dintre 39 de propuneri. Potrivit punctajului acordat de jurati, cinci dintre titluri vor merge in etapa urmatoare de concurs. Este vorba de Brent de Adrian Jivan, Ultima iubire a lui Cezar de Horia Garbea, Act de identitate TU. EU suntem NOI… de Edith Negulici, Cercurile increderii de Radu Popescu si Ana de hartie de Crista Bilciu.

CITESTE SI: Viteza cu care inainteaza piesa de rezistenta de la Pasajul Jiul, la Timisoara! In cat timp va strapunge complet zona de sub podul de cale ferata si ce rol va avea? VIDEO!  

Asa cum precizeaza regulamentul de concurs, editia 2017 a Concursului National de Dramaturgie se concentreaza asupra povestii. Astfel, propunerile dramaturgilor au constat in trimiterea unui sinopsis si a unei scene de text, piesele urmand sa fie scrise integral dupa ce fragmentele vor fi dezvoltate in atelierele CND, organizate in cadrul Festivalului European al Spectacolului Timisoara – Festival al Dramaturgiei Romanesti (14-25 mai 2017), in echipe de lucru formate din autor, actori, regizori si un coordonator de atelier. Ulterior, pana la finalul lunii octombrie 2017, autorii vor avea posibilitatea sa finalizeze piesele de teatru ce vor fi supuse unei noi jurizari, urmand ca piesa castigatoare va fi montata pe scena Teatrului National ”Mihai Eminescu” din Timisoara in decursul anului 2017.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...