Esti somer si refuzi doua joburi gasite de stat? Nu mai primesti indemnizatie!

Persoanele care refuza de doua ori un loc de munca, in conditiile in care beneficiaza si de asistenta unui consilier de la Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca, nu vor mai primi ajutor de somaj, a anuntat premierul Emil Boc. El a spus ca, desi somajul in Romania nu este foarte ridicat, situandu-se sub media Uniunii Europene, doreste ca locurile de munca disponibile, estimate la peste 10.000 posturi, sa fie ocupate.

„Deci, iti ofer un loc de munca, il refuzi o data, daca si a doua oara l-ai refuzat, atunci din ziua urmatoare nu mai primesti ajutor de somaj, inseamna ca nu te intereseaza munca in Romania si vrei sa faci altceva. E un proiect la care ma gandesc in viitor sa il aplicam”, a spus Emil Boc, scrie Mediafax.

Nici cei care vor lua indemnizatie de somaj nu vor fi mai fericiti, in conditiile in care Guvernul intentioneaza sa diminueze ajutorul incepand din anul viitor.

Astfel, indemnizatia nu va mai fi calulata in functie de salariul minim, ci va fi un procent dintr-un indicator social de referinta, care in acest an este de 500 de lei.

Guvernul estimeaza, pentru anul viitor, ca indemnizatia de somaj va scadea, in medie, cu 10%, in timp ce numarul de someri va creste.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Eu de exemplu in cele 15 luni de somaj(am prins BONUSUL electoral) NU am gasit un loc de munca SI NICI nu mi s-a impus sa aleg un job…CRUDUL adevar este ca la micsorarea somajului vezi tu ,,pentru incurajarea gasirii unui loc de munca”NU s-a gindit faptul ca ofertele de joburi sint putine si mai ALES prost remunerate…Chiar si firmele de mediere de forta de munca angajeaza pentru 3-6 luni,daca ai privit putin mai urit nu apuci sa-ti termini contractul de SCLAV inchiriat(la FLEXTRONICS,HELLA,CONTI-anvelope sau Siemens)Sa fim realisti!!!Un SCLAV inchiriat NU are drepturi,la o pana de materie prima nu este remunerat cu cei 75%somaj tehnic,in plus daca dupa 20 de zile lucratoare a lucrat doar 12,oare ce venit lunar NET rezulta??Exista o oarecare nesimtire a angajatorilor care fac contracte cu asemenea firme capusa(Manpower,Trekwalder,Lugera etc)NU-SI respecta sclavii inchiriati….

  2. @brucanianul Sa stii ca unele firme aleg sa cumpere sclavii pe care i-au inchiriat dupa vre-un an. Deci eu inchiriez de la Manpower 12 sclavi si ii muncesc pana nu mai pot. Aia care rezista ii cumpar si ii tin pana gasesc altii mai ieftini. Nu-i asa ca e tare?

    • TOCMAI mentalitatea asta de BICI ii face pe oameni sa munceasca la negru sa sa caute alte joburi pe alte plaiuri…Mentalitatea ta sau a altor ,,OAMENI CU BICI”nu face decit sa adinceasca deficitul de forta de munca…Din pacate acel SCLAV are DOAR obligatii,drepturi IOC-si anume planul realizat in timp optim…DREPTURILE sclavului sint ZERO…Nu poate fi bolnav nu-si poate duce la groapa o ruda sau nu-si poate face onomastica de majorat a copiliului…In comentariul meu ma refeream STRICT concret la MARII investitori(FLEX si altele)Dumneata oare ce firma ai avea de preiei DOAR 12 sclavi???Apropo,daca le dai si prima de Craciun si iti platesti darile de stat este bine ca poti sa-ti pastrezi oamenii,acolo la acei rechini enumerati ordinul angajatilor temporari depaseste 1000 pe stagiu de SCLAVIE din care DOAR 200 sint pastrati… Ce ar fi sa discutam ceva mai la MOALE???La firma pe care o ai este MIZILIC pe linga acest mari HOTI de inchiriere de forta de munca,asa ca dumneata esti BOBOC pe linga ei…Sanatate!!