Noutati :

Esti pe faras? Vezi aici in ce domenii se fac concedieri pana in primavara!

28 decembrie, 2011 - 11:43 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Numarul de salariati va scadea in urmatoarele 3 luni, potrivit estimarilor din luna decembrie ale managerilor din economie. Mai multe domenii de activitate sunt, astfel, afectate.

Ponderea managerilor din constructii care vor sa renunte la angajati este cu 33 de procente mai mare decat a celor care vor face angajari, conform ultimului raport al Institutului National de Statistica (INS).

In sectorul de servicii se estimeaza, de asemenea, pentru urmatoarele trei luni, o scadere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural de -8%).

Angajatorii din comert preconizeaza pentru urmatoarele trei luni o crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +4%) si a volumului de comenzi adresate furnizorilor de marfuri (sold de +8%).

In cadrul anchetei de conjunctura din luna decembrie 2011, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni o relativa stabilitate a numarului de angajati.

Totusi ponderea firmelor din industrie care vor sa concedieze este mai mare cu 5% decat a celor care vor face angajari (chiar -9% la intreprinderile mijlocii, cu 50-249 de salariati).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...