Noutati :

Este oficial! Admiterea la facultate se va face doar pe baza de examen! Nu vor mai exista studenti admisi pe dosar!

27 martie, 2012 - 02:30 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
1

Admiterea pe baza de dosar nu va mai exista incepand cu aceasta vara. Un ordin al Ministerului Educatiei obliga universitatile sa admita studentii doar pe baza de examen. Ordinul de ministru aparut in 13 martie 2012 in Monitorul Oficial, privind cadrul de organizare si desfasurare a admiterii in anul scolar 2012-2013, obliga universitatile sa organizeze examene.
Conform acestuia, in afara de nota la examen, pot fi luate in considerare notele de la probele de bacalaureat sau media de la bacalaureat, licenta sau disertatie, dupa caz, dar nu pot fi luate in calcul mediile sau notele din anii de studiu.
Nu se stie insa daca noul regulament pentru admitere se va aplica incepand de anul acesta.  Conform legii, metodologia de admitere, conditiile de admitere si cifrele de scolarizare trebuie facute publice anual, cu cel putin sase luni inainte. Ordinul de ministru a luat prin surprindere universitatile si s-ar putea sa nu aiba timp sa-si reorganizeze admiterile.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Decizia trebuia luata mult mai demult, nivelul studentilor e foarte slab, imi amintesc cum acum cativa cum veneau hoarde din Severin cu note de 10 la universitate, dupa primul an jumatate dispareau,iar profesori se plangeau de nivelul extrem de slab al studentilor, culmea a fost ca timisoreni nu au putut intra la vreo facultate din cadrul universitati…daca prin catune notele se luau pe carnati, carne, cafea…