Noutati :

Est-europenii care emigreaza in Marea Britanie vor putea cere ajutoare de somaj de peste 1.000 de euro pe luna si locuinte

26 aprilie, 2011 - 01:20 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
1
MAREA BRITANIE. Europenii care merg in Marea Britanie pot primi 1.130 de euro in fiecare luna si au dreptul sa ceara o locuinta, daca emigreaza legal. Britanicii elimina legea care interzice imigrantilor sa ceara ajutor de somaj, casa si scutiri de la taxe.
Este vorba numai despre cei care au lucrat minimum un an in Regatul Unit, pentru care era valabila legea. Polonezii, cehii, slovacii si multi alti cetateni straini vor fi tratati exact ca britanicii.
Criticii sunt de parere ca, odata cu anularea legii, in Marea Britanie vor ajunge cetateni din sapte state ex-comuniste si vor ramane mare parte din cei peste un milion de imigranti aflati deja acolo. Intra in discutie statele ca Letonia, Lituania, Estonia, Polonia, Cehia, Slovenia si Slovacia.
In 2004, cand au intrat in UE, cetatenii acestor tari nu aveau voie sa ceara ajutoare, locuinte sau scutiri de la taxe numai daca lucrau un an pe teritoriul Marii Britanii. Legea era prevazuta insa doar pentru o perioada de sapte ani. Incepand de duminica insa, imigrantii vor putea sa ceara cele trei beneficii imediat, in conditiile: indeplinesc cerintele din tarile lor pentru acordarea de ajutor de somaj, isi cauta de munca si locuiesc in Marea Britanie.


Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. SUNT VREA MUNCA AMARITI FAM MEA RAU