Escrocii recroiesc inselatoria ‘Masina de cusut veche’

Reprezentantii Politiei au transmis un avertisment cu privire la inșelaciunile prin comercializarea masinilor de cusut, motivat de faptul ca, in ultimele zile au aparut numeroase anunturi de acest gen: pe stalpi, in statii de transport in comun, pereti ai cladirilor etc.

„Colectionar german, cumpar masini de cusut vechi, marci germane, pret 45.000-50.000 de euro, plata pe loc”, cam asa suna anuntul cu pricina, la care este lasat si un numar de telefon mobil.

„Pentru a nu cadea victime ale unor astfel de infractiuni le recomandam cetatenilor sa nu dea curs acestor solicitari, dorinta de imbogatire putand produce prejudicii materiale importante”, avertizeaza politistii, dand ca exemplu cazul unui sucevean care a fost pacalit, in noiembrie 2013, cu circa 5.000 de lei, chipurile o taxa pe care o avea de achitat inainte de a primi cei aproape 50.000 de euro promisi.

Pentru a va explica cum functioneaza aceasta inșelaciune, reamintim cazul suceveanului care, in iarna anului trecut, a cazut si el in plasa falsilor colectionari, care i-au promis pe doua masini de cusut nu mai putin de 48.000 de euro.

Anuntul l-a gasit pe internet si cum avea acasa doua masini vechi de cusut, a inceput sa-si frece palmele visand deja la zecile de mii de euro.

A sunat la numarul de telefon din anunt si i s-a cerut sa spuna seriile masinilor de cusut si, de asemenea, daca are certificat de proprietate pentru ele. Nu avea acele acte, insa i s-a dat numarul de telefon al unui specialist de la „Muzeul National”, chipurile, care sa-l ajute sa afle seriile mașinilor de cusut si sa-i dea certificatul necesar incheierii tranzactiei.

Falsul specialist de la muzeu i-a cerut o taxa de 650 de euro, iar pagubitul, un anume Cristian I., 36 de ani la acea data, a trimis imediat banii in contul indicat prin telefon.

Ulterior, suceveanul a fost contactat de asa-zisul cumparator, „colectionar german”, stabilind sa se intalneasca in zilele urmatoare in autogara din zona centrala a Sucevei, nu inainte de a mai plati prin banca alt comision, de 494 de euro.

Evident ca asa-zisul colectionar nu a mai aparut si nici nu a mai raspuns la telefon, nefiind identificat nici pana in prezent.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...