Eroii tacuti cu izoleta, primii fata in fata cu coronavirusul. Pompierii stau uneori si cate 4 ore in preajma celor infectati. Video

TIMISOARA. Sunt primii care intra efectiv in lupta cu coronavirusului. Sunt cei care stau cel mai mult in contact cu bolnavii infectati cu Covid 19. Isi risca sanatatea in fiecare minut, iar uneori stau si cateva ore langa cei pe care ii transporta si care sunt bolnavi. Vorbim de paramedici, de pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta care ii preiau de acasa sau din centrele de carantina pe cei infectati si ii duc in spitale.

Ei sunt cu adevarat in prima linie a razboiului cu temutul virus.

CITESTE SI: ‘Folosim o alta schema de tratament pentru coronavirus la Timisoara’. Explicatia medicului Virgil Musta care a vindecat cei mai multi oameni infectati cu COVID 19 din Romania. Video 

Intotdeauna echipa de lucru este formata din 4 subofiteri. Timpul de interventie difera in functie de distanta pana la caz, intre doua si patru ore. Iar in toata acesta perioada, paramedicii sunt nevoiti sa stea echipati complet.

Chiar daca a devenit un automatism echiparea in costumele de protectie necesita multa grija pentru fiecare detaliu.
Fiecare dintre membrii echipei de interventie de pe autospeciala de transport este asistat la echipare de un alt coleg din grupa de cercetare biologica, radiologica si nucleara. Nimeni nu pleaca in misiune inainte de a fi complet protejat si verificat.

Este foarte cald in acest costum si mereu trebuie sa fii atent pentru a nu-l deteriora, pentru ca sa iti ofere in continuare protectie„, explica plt. mj. Dan Hodorogea de la ISU Timis.

Echipamentul pe care il poarta este unul performant, iar riscurile sunt reduse la maxim. Pentru a tine situatia sub control e nevoie de multa disciplina si intelegere. Specialistii spun ca asemenea costume pot fi folosite si in cazul unor virusi mult mai agresivi.
Asemenea costume se folosesc si in cazul unor interventii la cei infectati cu Ebola, care genereaza una dintre cele mai contagioase boli.

Reglementarile medicale spun ca masca pe care paramedicii o poarta poate fi tinuta pe fata cel mult 4 ore, de aceea interventia trebuie sa fie una rapida. Deocamdata, paramedicii din Timisoara nu au avut parte de surprize atunci cand i-au preluat pe pacienti. Nu a fost nevoie de interventia jandarmilor sau a politiei pentru protectia lor si asta pentru ca cei pe care i-au transferat au inteles ca o fac pentru binele lor.

Cand ajung acasa, la familiile lor, pompierii isi iau masuri suplimentare.

Cand ajung acasa incerc sa las toate hainele de pe mine direct la usa si le arunc mai apoi in masina de spalat. Oricum aceste costume ofera protectie si hainele pe care le avem dedesubt nu intra in contact cu mediul contaminat„, declara plt. mj. Dan Hodorogea de la ISU Timis.

Paramedicii din Timisoara spun ca sunt pregatiti sa actioneze si daca numarul celor infectati va creste.

VIDEO: George Stefanita

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.