Epilarea definitiva si scoaterea tatuajelor

Epilarea definitiva este cea mai noua metoda de a scapa de parul nedorit de pe corp si inseamna reducerea cu aproximativ 50-80% a firelor de par din zona pe care se desfasoara operatia. In Timisoara exista doua metode de efectuare a acestui procedeu, una prin laser si cealalta prin lumina intens pulsata. Ambele vizeaza acelasi lucru, insa cea de-a doua varianta este mai moderna, potrivit specialistilor. ”Epilarea definitiva cu lumina intensa pulsata reprezinta cea mai eficienta solutie la momentul actual, recomandata de cei mai multi specialisti medicali practicieni” a spus Dana Barjica, medic specialist chirurg la Clinica Medvarix. Aceasta este o metoda de indepartare a parului de pe corp prin generarea unei calduri locale, dupa care se percepe un tratament periodic (epilare cu ceara) la 3-4 saptamani, in functie de lungimea firului de par, care trebuie sa ajunga la 2-3 mm. O sedinta dureaza intre 10 si 60 de minute in functie de zona, efectul este de cadere a firelor de par permanente si cresterea celor noi cu aspect de puf. in general, sunt necesare intre patru si zece sedinte, dar depinde, de asemenea, de pilozitatea initiala si de gradul de indepartare a parului cerut de pacient. Anumite zone, ca  de exemplu spatele barbatilor, pot cere un tratament prelungit, a carui durata nu poate fi prezisa inainte. Cei mai multe persoane care se supun acestui tip de epilare experimenteaza doar putina iritatie similara unei  arsuri de soare, desi in anumite circumstante pot aparea basici. Barbatii care trec printr-o asemenea procedura pot sa simta un discomfort mai mare pentru ca parul de pe corpul masculin este mai gros decat cel al femeii. Media de varsta a pacientilor este cuprinsa intre 25 si 30 de ani, iar aproximativ 20% dintre clienti sunt de sex masculin. La doamne cele mai solicitate zone sunt axila, zona inghinala, mustata si picioarele, pe cand la barbati spatele si axila. Scoaterea tatuajelor la indemana oricui Daca aveti un tatuaj pe care nu-l mai doriti trebuie sa stiti ca  evolutia tehnologiei va poate ajuta. Scoaterea tatuajelor este o metoda care se poate efectua prin trei practici renumite, cu laser, cu un aparat special cu impulsuri de lumina sau indepartarea cu laserul Yag. in cazul scoaterii tatuajului cu laser, vi se va efectua o anestezie locala si efectul este imediat. Reversul monedei este ca va va ramane o cicatrice dupa forma tatuajului. in celelalte doua situatii se va obtine un aspect normal al locului, insa este nevoie de un numar mai mare de sedinte, in functie de spargerea pigmentului la nivel celular. in aceste situatii nu este nevoie de niciun fel de anestezie, pentru ca metoda nu implica durere. Durata unei sedinte in toate cazurile este intre 10 si 30 minute si in situatiile in care este cazul, este nevoie de 5-7 sedinte pentru o vindecare completa. Pretul difera in functie de varianta alesa si de dimensiunea tatuajului.


Contraindicatii pentru epilarea definitiva:

 • Persoanele insarcinate (nu se cunosc efectele epilarii asupra sarcinii)
 • Consumul unor medicamente precum: antibioticele, antidepresivele, anxiolitice si antiinflamatoriile.
 • Antecedente de cicatrizare defectuoasa, cicatrici keloide
 • Infectii ale pielii inclusiv herpes simplex
 • Semne sau leziuni ale pielii care urmeaza a fi tratate
 • Boli fotosensibile
 • Tatuaje in zona care va fi tratata

Epilarea definitiva este cea mai noua metoda de a scapa de parul nedorit de pe corp si inseamna reducerea cu aproximativ 50-80% a firelor de par din zona pe care se desfasoara operatia. In Timisoara exista doua metode de efectuare a acestui procedeu, una prin laser si cealalta prin lumina intens pulsata. Ambele vizeaza acelasi lucru, insa cea de-a doua varianta este mai moderna, potrivit specialistilor.

”Epilarea definitiva cu lumina intensa pulsata reprezinta cea mai eficienta solutie la momentul actual, recomandata de cei mai multi specialisti medicali practicieni” a spus Dana Barjica, medic specialist chirurg la Clinica Medvarix. Aceasta este o metoda de indepartare a parului de pe corp prin generarea unei calduri locale, dupa care se percepe un tratament periodic (epilare cu ceara) la 3-4 saptamani, in functie de lungimea firului de par, care trebuie sa ajunga la 2-3 mm.

O sedinta dureaza intre 10 si 60 de minute in functie de zona, efectul este de cadere a firelor de par permanente si cresterea celor noi cu aspect de puf. in general, sunt necesare intre patru si zece sedinte, dar depinde, de asemenea, de pilozitatea initiala si de gradul de indepartare a parului cerut de pacient. Anumite zone, ca  de exemplu spatele barbatilor, pot cere un tratament prelungit, a carui durata nu poate fi prezisa inainte. Cei mai multe persoane care se supun acestui tip de epilare experimenteaza doar putina iritatie similara unei  arsuri de soare, desi in anumite circumstante pot aparea basici. Barbatii care trec printr-o asemenea procedura pot sa simta un discomfort mai mare pentru ca parul de pe corpul masculin este mai gros decat cel al femeii. Media de varsta a pacientilor este cuprinsa intre 25 si 30 de ani, iar aproximativ 20% dintre clienti sunt de sex masculin. La doamne cele mai solicitate zone sunt axila, zona inghinala, mustata si picioarele, pe cand la barbati spatele si axila.

Scoaterea tatuajelor la indemana oricui


Daca aveti un tatuaj pe care nu-l mai doriti trebuie sa stiti ca  evolutia tehnologiei va poate ajuta. Scoaterea tatuajelor este o metoda care se poate efectua prin trei practici renumite, cu laser, cu un aparat special cu impulsuri de lumina sau indepartarea cu laserul Yag.
in cazul scoaterii tatuajului cu laser, vi se va efectua o anestezie locala si efectul este imediat. Reversul monedei este ca va va ramane o cicatrice dupa forma tatuajului. in celelalte doua situatii se va obtine un aspect normal al locului, insa este nevoie de un numar mai mare de sedinte, in functie de spargerea pigmentului la nivel celular. in aceste situatii nu este nevoie de niciun fel de anestezie, pentru ca metoda nu implica durere. Durata unei sedinte in toate cazurile este intre 10 si 30 minute si in situatiile in care este cazul, este nevoie de 5-7 sedinte pentru o vindecare completa. Pretul difera in functie de varianta alesa si de dimensiunea tatuajului.


Contraindicatii pentru epilarea definitiva:

 • Persoanele insarcinate (nu se cunosc efectele epilarii asupra sarcinii)
 • Consumul unor medicamente precum: antibioticele, antidepresivele, anxiolitice si antiinflamatoriile.
 • Antecedente de cicatrizare defectuoasa, cicatrici keloide
 • Infectii ale pielii inclusiv herpes simplex
 • Semne sau leziuni ale pielii care urmeaza a fi tratate
 • Boli fotosensibile
 • Tatuaje in zona care va fi tratata
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Fumoasa abordare totusi lucrurile nu se opresc aici. Oricum imi pare bine ca s-a abordata aceasta tema. O sa marchez aceata pagina deoarece vreau sa revin ulterior, trebuie analizata

  http://www.tst1.sbox.com