Opinia Timisoarei

Enel loveste din nou. Care este solutia primarului Nicolae Robu pentru penele de curent de pe strazile Timisoarei?

TIMISOARA. Primarul Timisoarei da vina pe conditiile meteo pentru penele de curent de pe strazile orasului, sustinand ca Enel nu a facut retehnologizarea care se impune. Solutia sa avem lumina pe strazi? Sa insistam pe langa mai-marii Enel.

Aproape seara de seara, Timisoara e cufundata in bezna, pe cele mai importante artere din oras. Duminica seara, de exemplu, iluminatul public stradal nu a functionat aproape in tot orasul. Calea Circumvalatiunii, Calea Sagului, zona Garii de Nord, Girocului, toate erau in bezna.

Intrebat care crede ca este cauza beznei de pe strazi, Robu a raspuns senin: „presupun ca din motive meteo, in orice caz”.

„Indiferent de cauza, eu vreau sa-mi explic nemultumirea fata de fiabilitatea sistemului electro-energetic gestionat in Timisoara de Enel. Am facut-o in repetate randuri, din pacate Enel nu a facut retehnologizarea care s-a impus sau nu a facut-o la nivelul necesitatilor. Adresez un nou apel catre conducerea Enel, sa inteleaga ca nu se poate multumi doar sa faca incasari si ca este nevoie sa investeasca. Compania Enel, din pacate pana acum, nu a dovedit nici in Timisoara si nici in alte locuri din Romania, ca este in stare sa produca servicii de calitate pentru cetateni. S-a facut o privatizare, suntem cu totii multumiti atunci cand ajungem la privatizare, pentru ca este un obiectiv in sine in noile abordari, ale vremurilor in care traim. Sa nu credeti ca sta cineva si apasa pe butoane unde sa se aprinda becurile sau unde sa se stinga. Totul se face automat, exista senzori de lumina si in momentul in care lumina e prea putina se aprind becurile si cand este suficienta se sting becurile. Dar daca tehnologia nu este fiabila, se intampla sa fie aprinse pe timp de zi”, a explicat Nicolae Robu.

Robu sustine ca pana acum primaria nu a putut amenda deloc Enel, pentru ca contractul incheiat intre municipalitate si companie spune ca furnizorul trebuie sa intervina in 24 de ore in cazul penelor de curent. Or, interventia se face in 3-4 ore, in cele mai multe cazuri.

„Mereu se intampla sa fie pene de curent la iluminatul public seara, exact cand este nevoie de el sa functioneze. Se intervine, numai ca daca se remediaza defectul respectiv in 3-4 ore, cetatenii nu mai simt asta. Ei au nevoie de lumina de la ora 21:00 pana la 11:00, daca se intervine la ora 12:00 probabil majoritatea dorm. Noi am pus piciorul in prag in sensul ca am obtinut conditii mai avantajoase decat cele de pana acum. Am solicitat Enel si sa fie mai receptiv la nevoile de a duce in subteran cablurile in unele locuri. Nu e chiar asa simplu, pentru ca un alt furnizor nu ar fi folosit alt sistem de distributie efectiva si tot aici am fi ajuns pana la urma, pentru ca nu exista o concurenta si la nivelul infrastructurii. Nu avem mai multe retele electro-energetice in oras”, a mai spus Robu.

Ce e de facut? Ne ramane doar sa ne rugam de Enel sa ne dea curent pe strazi.

„E de insistat pe toate canalele pe langa Enel sa se retehnologizeze astfel incat sa nu mai apara astfel de probleme. In mod accidental, peste tot in lume se mai intampla, nimeni nu este absurd, dar este acceptabil daca se intampla o data pe an sau o data la doi, trei ani, nu daca la fiecare saptamana intr-un loc in oras apar probleme. Nu prea exista saptamani in care sa nu apara vreo defectiune pe undeva. Cetatenii trebuie sa stie ca nu primaria asigura iluminatul. Nu, pentru ca acest contract prevede interventii in termen de 24 de ore, nu exista alta varianta, este un contract national”, a conchis Robu.

Exit mobile version