Noutati :

Enel loveste din nou. Care este solutia primarului Nicolae Robu pentru penele de curent de pe strazile Timisoarei?

28 iulie, 2014 - 04:51 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Primarul Timisoarei da vina pe conditiile meteo pentru penele de curent de pe strazile orasului, sustinand ca Enel nu a facut retehnologizarea care se impune. Solutia sa avem lumina pe strazi? Sa insistam pe langa mai-marii Enel.

Aproape seara de seara, Timisoara e cufundata in bezna, pe cele mai importante artere din oras. Duminica seara, de exemplu, iluminatul public stradal nu a functionat aproape in tot orasul. Calea Circumvalatiunii, Calea Sagului, zona Garii de Nord, Girocului, toate erau in bezna.

Intrebat care crede ca este cauza beznei de pe strazi, Robu a raspuns senin: „presupun ca din motive meteo, in orice caz”.

„Indiferent de cauza, eu vreau sa-mi explic nemultumirea fata de fiabilitatea sistemului electro-energetic gestionat in Timisoara de Enel. Am facut-o in repetate randuri, din pacate Enel nu a facut retehnologizarea care s-a impus sau nu a facut-o la nivelul necesitatilor. Adresez un nou apel catre conducerea Enel, sa inteleaga ca nu se poate multumi doar sa faca incasari si ca este nevoie sa investeasca. Compania Enel, din pacate pana acum, nu a dovedit nici in Timisoara si nici in alte locuri din Romania, ca este in stare sa produca servicii de calitate pentru cetateni. S-a facut o privatizare, suntem cu totii multumiti atunci cand ajungem la privatizare, pentru ca este un obiectiv in sine in noile abordari, ale vremurilor in care traim. Sa nu credeti ca sta cineva si apasa pe butoane unde sa se aprinda becurile sau unde sa se stinga. Totul se face automat, exista senzori de lumina si in momentul in care lumina e prea putina se aprind becurile si cand este suficienta se sting becurile. Dar daca tehnologia nu este fiabila, se intampla sa fie aprinse pe timp de zi”, a explicat Nicolae Robu.

Robu sustine ca pana acum primaria nu a putut amenda deloc Enel, pentru ca contractul incheiat intre municipalitate si companie spune ca furnizorul trebuie sa intervina in 24 de ore in cazul penelor de curent. Or, interventia se face in 3-4 ore, in cele mai multe cazuri.

„Mereu se intampla sa fie pene de curent la iluminatul public seara, exact cand este nevoie de el sa functioneze. Se intervine, numai ca daca se remediaza defectul respectiv in 3-4 ore, cetatenii nu mai simt asta. Ei au nevoie de lumina de la ora 21:00 pana la 11:00, daca se intervine la ora 12:00 probabil majoritatea dorm. Noi am pus piciorul in prag in sensul ca am obtinut conditii mai avantajoase decat cele de pana acum. Am solicitat Enel si sa fie mai receptiv la nevoile de a duce in subteran cablurile in unele locuri. Nu e chiar asa simplu, pentru ca un alt furnizor nu ar fi folosit alt sistem de distributie efectiva si tot aici am fi ajuns pana la urma, pentru ca nu exista o concurenta si la nivelul infrastructurii. Nu avem mai multe retele electro-energetice in oras”, a mai spus Robu.

Ce e de facut? Ne ramane doar sa ne rugam de Enel sa ne dea curent pe strazi.

„E de insistat pe toate canalele pe langa Enel sa se retehnologizeze astfel incat sa nu mai apara astfel de probleme. In mod accidental, peste tot in lume se mai intampla, nimeni nu este absurd, dar este acceptabil daca se intampla o data pe an sau o data la doi, trei ani, nu daca la fiecare saptamana intr-un loc in oras apar probleme. Nu prea exista saptamani in care sa nu apara vreo defectiune pe undeva. Cetatenii trebuie sa stie ca nu primaria asigura iluminatul. Nu, pentru ca acest contract prevede interventii in termen de 24 de ore, nu exista alta varianta, este un contract national”, a conchis Robu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Slava lui Dumnezeu ca Enelul se cara cu totul din Romania! Vom scapa in curand de ei. Macaronarii n-au retehnologizat nimic de cand au pus mana pe companie. Au venit aici chititi sa faca bani cu ghiotura, insa n-au modernizat nimic. Doar au schimbat contoarele de curent cu altele mai vechi, si tot ca sa faca bani au dat afara o gramada de angajati, in special din serviciul tehnic, de-aia nu sunt echipe disponibile in cazuri de urgenta. La noi cade curentul din te miri ce, nu numai pe motive meteo, cum ise pare ca ar fi cazul nataraului de Robu. Alimentarea cu curent electric este ca intr-o zona de razboi. Asa ca Enel, cara-te naibii de-aici!

  2. Este vorba despre primul oras din Europa cu strazi iluminate electric? Daca da, atunci asta e diferenta intre Imperiul Austro-Ungar si ceea ce a mai ramas din cel roman!

  3. Va mai amintiti de „discoteca” din vremea lui Ceausescu? Nu era din cauza infrastructurii, era din cauza economiei de curent electric! Se stingea lumina pe calea Sagului, se reaprindea pe Lugojului, se stingea in Lipovei, se aprindea pe Buziasului…samd!
    Asta se intampla deja din primavara si e o masura ascunsa de economie. Sa nu credeti ca Roibul nu stie!!!!