Noutati :

Emotii uriase pentru Timisoara. Ce s-a intamplat la AUDIEREA pentru Capitala Culturala Europeana?

10 decembrie, 2015 - 03:04 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SOCIAL
3

TIMISOARA. Am trecut cu bine de audieri. Este mesajul pe care l-a transmis echipa Timisoara Capitala Culturala Europeana, dupa ce a iesit de la intalnirea cu specialistii  europeni. Joi au avut loc ultimele audieri, la care si-au prezentat proiectele Timisoara, Suceava si Targu Mures, iar duminica vor fi anuntate orasele preselectate pentru titlul de Capitala Culturala Europeana.

„Totul a fost foarte bine, am avut o prezentare a programului, de la ora 11.00. Prezentarea noastra a constat in doua sectiuni. Timp de 45 de minute a avut loc prezentarea unor parti importante din dosarul de candidatura si in alte 45 de minute am avut o sesiune de intrebari si raspunsuri”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Simona Neumann, directorul Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana.

Juriul care a audiat echipele oraselor inscrise in cursa a fost format din 12 persoane din strainatate, avizate de institutiile europene, carora li s-au adaugat 2 reprezentanti ai Ministerului Culturii. Iar intrebarile la care au trebuit sa raspunda timisorenii au fost dintre cele mai diverse.

„Au fost multe intrebari legate de capacitatea noastra de a derula un proiect de o asemenea dimensiune in 2021, de programul cultural, de ce urmeaza sa facem in cazul calificarii in ruda a doua. Prezentarea a  fost interactiva, fiecare membru al echipei a avut o parte din prezentare. Noi am fost 8 membri in echipa de prezentare si fiecare a vorbit despre partea din dosar de care s-a ocupat cel mai in detaliu”, a completat pentru opiniatimisoarei.ro Simona Neumann.

14 orase din Romania si-au depus candidatura pentru obtinerea titlului de Capitala Culturala Europeana in 2021. Iar vineri, alaturi de echipa de specialisti din juriu, ministrul Culturii, va anunta orasele preselectate pentru a participa la urmatoarea etapa.

Daca si Timisoara se va afla printre orasele care merg mai departe, juriul european va invita orasul sa isi revizuiasca si sa isi completeze dosarul pentru urmatoarea etapa de selectie, programata pentru perioada august -septembrie 2016.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Este normal sa fie emotii pt. d-na Neumann dupa ce su fost cheltuiti multi bani nejustificat pe tot felul de evenimente fortate fara traditie si de care nu se va mai auzi.

  2. – Politic castiga Craiova (PSD)
    – Pe merit castiga Cluj (capitala europeana de tineret, manifestari culturale peste oricine din tara)

    – Timisoara doar daca pica celelalte doua.

  3. daca e ‘pe bune’ castiga clujul; ne bate la funduletzul gol la orice.. are rost sa pomenim TIFF, UNTOLD, Serile Filmului Gay? oras multicultural pe bune nu numai la nivel de claratii si in practica praf! nu avem un cinema de arta, nu avem un concert demn de mentionat, festival serios de teatru… nimic… andra, hrusca, etc.. nimic trist dar adevarat