Noutati :

Emotii pentru profesorii suplinitori! Incep sedintele publice de ocupare a posturilor din invatamantul timisean

23 august, 2011 - 12:00 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. 1.300 de candidati se lupta pentru un loc in invatamantul din Timis. Sedintele publice de ocupare a posturilor de suplinitori incep miercuri, 24 august si se incheie vineri, 25 august. Vor fi dascali ce vor preda chiar la 4-5 scoli.

Emotiile cresc pentru profesorii din Timis. Cei care nu au un post stabil la catedra vor incerca sa gaseasca, de miercuri pana vineri, o norma pentru un an. Sedintele publice sunt sustinute la doua unitati de invatamant: Colegiul Tehnic „E. Ungureanu” si Colegiul Tehnic „H. Coanda”, ambele din Timisoara.

Cei 1.300 de candidati inscrisi concureaza pe 1.800 de posturi si fractiuni.
„Numarul fractiunilor de norma este aproximativ jumatate din numarul total de posturi, deci in jur de 900. Asta inseamna ca vor exista profesori care vor preda la 2-3 scoli. In cazul unor discipline ca muzica sau desenul, unde se preda cate o ora pe saptamana, e posibil sa fie un profesor la chiar 4-5 scoli”, spune Francisc Halasz, inspector scolar general adjunct in cadrul ISJ Timis.

Sedintele de suplinire incep de la ora 9.

O programare pe discipline exista la cele doua unitati scolare din Timisoara, dar si la sediul Inspectoratului Scolar Timis.

La sedintele publice din perioada 24-26 august participa doar personalul calificat sa predea in invatamant. In 29 august va avea loc sedinta publica pentru ocupare la plata cu ora a titularilor si a suplinitorilor, iar in 30 august vine randul necalificatilor sa-si incerce norocul, ei putand obtine posturi in zonele rurale, in special cele izolate, unde se poate junge greu cu mijloacele de transport.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...