Noutati :

Emotii pentru elevii claselor a IV-a din Timisoara. Incepe testarea din cadrul Evaluarii Nationale, cu proba la Limba Romana

28 mai, 2014 - 09:32 AM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Elevii de clasa a IV-a sustin, in 28 mai, Evaluarea Nationala la Limba romana. Este pentru prima oara cand aceste evaluari la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a sunt organizate la nivel national.

Primii care intra in febra emotiilor sunt elevii din clasele a IV-a. Ei sustin proba la limba romana in 28 mai, in 29 mai pe cea la Matematica, iar in 30 mai este programata porba la Limba materna.

„Proba se desfasoara in fiecare unitate de invatamant. Subiectele se transmit prin Internet. Subiectele vor fi scoase de acolo, multipicate si date in sali, ca la orice examen. Calificativele, notele pe care le primesc elevii conteaz doar pentru evaluarea cunostiintelor acestora, nu ca note in sine. Se va face un raport al clasei, in care se prezinta situatia clasei respective. Ulterior se fce un raport al scolii, in care se evidentiaza rezultatele tuturor claselor de la acelasi nivel. „ a spus Corenl Petroman, inspector scolar general.

Testele dureaza cate 60 de minte fiecare, constand in evaluarea competentelor de intelegere a unui text si de matematica.

Notele nu vor fi trecute in catalog, evaluarile se vor desfasura in clasa, elevii nu vor fi separati cate unul in banca, insa testele vor fi pe mai multe numere, astfel incat doi elevi care stau unul langa celalalt nu vor avea acelasi subiecte.

Elevii care vor absenta la examenul de evaluare nationala 2014 din motive intemeiate vor fi evaluati intr-o a doua sesiune.

Testele au un format asemanator cu cel al evaluarilor internationale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...