Noutati :

Emotii pentru elevii claselor a II-a, a IV-a si a VI-a. Incep evaluarile nationale

6 mai, 2018 - 04:44 PM
Autor: Carla Chiu      
Categorie: EDUCATIE
0

Urmeaza saptamani de emotii pentru mai bine de 570.000 de elevi din tara care termina clasele a II-a, a IV-a si a VI-a. Acestia incep de luni testele de evaluare nationala.

CITESTE SI: Terase pline, mii de oameni pe strazi. Caldura i-a scos pe timisoreni la plimbari in noapte. Foto 

Testarile incep pe 7 mai cu elevii de clasa a II-a, care vor sustine probele scrise la limba si literatura romana si la limba materna, urmand ca testele de citire pentru aceste probe sa fie sustinute pe 8 mai.

Miercuri, 9 mai, elevii de clasa a II-a vor sustine proba scrisa la matematica iar pe 10 mai este randul probelor de limba romana (scris si citit) pentru elevii din randul minoritatilor nationale. Cei mici au la dispozitie 30 de minute pentru fiecare test.

Din 15 mai este randul elevilor de clasa a IV-a sa sustina testele de evaluare nationala. Le vor fi evaluate competentele dobandite in ciclul primar de scoala. Elevii vor sustine proba la limba romana pe 15 mai, la matematica pe 16 mai si la limba materna pe 17 mai. Pentru completarea testelor, ei au la dispozitie 60 de minute la fiecare proba.

Copiii din clasa a VI-a vor sustine probele la limba si comunicare pe 23 mai, urmand ca pe 24 mai sa sustina cele la matematica si stiintele naturii. Aceste teste vor evalua competentele dobandite in ciclul inferior al gimnaziului (clasele V si VI). Pentru rezolvarea testelor, elevii vor avea la dispozitie 60 de minute.

Potrivit Ministerului Educatiei, salile in care se dau evaluarile sunt in cele mai multe cazuri chiar salile de clase unde invata copiii, sali din care profesorii au obligatia sa indeparteze orice material didactic care ar putea influenta elevii la testari.

Subiectele au un format asemanator cu cele sustinute la nivel international si au un nivel mediu de dificultate.

Notele obtinute de elevi nu sunt publice si nu vor fi trecute in catalog. Potrivit Ministerului Educatiei, rezultatele au ca scop evidentierea nivelului de pregatire al elevilor.

CITESTE SI: A ‘zburat’ printr-o intersectie, a ranit o femeie si doi copii mici, apoi a fugit ca un las. Ce a urmat pentru un soferInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...