Noutati :

Emotii pentru dascalii care sustin titularizarea, in Timis. Are loc proba scrisa a examenului care le asigura un post in invatamant

29 iulie, 2013 - 11:31 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Proba scrisa a concursului pentru catedre vacante sau rezervate are loc marti, 30 iulie. In judetul Timis, s-au inscris 1.246 candidati, in 4 centre de concurs. Unii dintre ei nu vor putea insa intra in examenul scris.

50 de dascali din judetul Timis nu mai participa la proba scrisa a titularizarii, deoarece nu au reusit sa treaca de proba practica sau de inspectia la clasa.

Printre cei care sustin examenul astazi se afla 155 de profesori care au terminat facultatea chiar in acest an. Pentru ei, dar si pentru ceilalti dascali care spera sa devina titulari pe post,  vestile nu sunt tocmai bune.

In judetul Timis sunt putine posturi disponibile, mai precis doar 140. Dintre acestea 73 sunt in Timisoara si 16 in Lugoj. In total, in mediul urban sunt 100 de posturi, iar in cel rural sunt 40.

Cele mai cautate sunt educatoarele. Sunt disponibile 30 de locuri pentru cele care predau in limba romana si 22 pentru predare in limba germana.

Pentru a obtine un post de titular, adica angajarea pe perioada nedeterminata, candidatii trebuie sa obtina minimum nota 7 atat la proba scrisa, cat si la cea practica, iar pentru a se angaja pe o perioada determinata, candidatii trebuie să obtina minimum nota 5.

Rezultatele probei scrise a examenului de titularizare vor fi afisate in data de 5 august.

In 5 si 6 august se pot depune contestatiile, care trebuie rezolvate pana in 7 august.

Rezultatele finale se afiseaza in 8 august. In 9 august se desfasoara etapa repartizarii titluarilor, angajati pe perioada nedeterminata. In 14 august are loc a doua etapa a repartizarii, pentru angajare pe perioada determinata. Eliberarea si comunicarea deciziilor de repartizare pe post sau catedra va avea loc in 30 august.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...