Noutati :

Emotii mari pentru absolventii clasei a VIII-a. Incepe evaluarea nationala! Vezi calendarul!

19 iunie, 2011 - 12:53 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
2

Elevii claselor a VIII-a vor sustine luni prima proba scrisa a evaluarii nationale, la limba si literatura romana, conform calendarului stabilit de Ministerul Educatiei, notele urmand sa fie luate in calcul la admiterea in licee.

Atat candidatii proveniti din invatamantul de stat, cat si cei din invatamantul particular, au dreptul sa sustina acest examen fara taxa.

La evaluarea nationala se pot prezenta atat absolventii clasei a VIII-a din seria curenta, cat si cei din seriile anterioare care nu au participat in nicio sesiune la unul din examenele nationale (examenul de capacitate, testele nationale, tezele cu subiect unic sau evaluarea nationala).

Evaluarea nationala consta in sustinerea unor probe scrise, fiecare cu durata de 120 de minute. Cea de-a doua disciplina la care se va sustine evaluarea nationala este limba si literatura materna – pentru elevii care apartin minoritatilor nationale si care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna (21 iunie), iar ultima proba este matematica (22 iunie).

Rezultatele finale vor fi afisate la 24 iunie, urmand ca depunerea contestatiilor sa se faca in aceeasi zi, in intervalul orar 14.00-18.00.

Evaluarea nationala se defasoara anual intr-o singura sesiune si reprezinta modalitatea de evaluare a competentelor dobandite pe parcursul invatamantului gimnazial. Fara sustinerea acestui examen, elevii nu se pot inscrie in clasa a IX-a.

Inscrierea in clasa a IX-a se va face pe baza mediei de admitere. Aceasta reprezinta media aritmetica intre media generala la evaluarea nationala si media generala de absolvire a claselor V-VIII.

Elevii care vor sustine evaluarea nationala risca sa fie eliminati din examen, iar lucrarea sa fie notata cu 1, daca sunt depistati cu carti ori cu instrumente electronice ce permit comunicarea sau stocarea informatiilor, chiar daca nu le-au folosit. Potrivit metodologiei de organizare si desfasurare a evaluarii nationale in anul scolar 2010-2011, elevii nu au voie sa patrunda in sala de examen cu manuale, dictionare, notite, insemnari ce pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, telefoane mobile sau cu orice instrument electronic de calcul, de stocare a informatiilor sau de comunicare. Nerespectarea dispozitiilor mentionate poate conduce, dupa caz, si la sanctionarea asistentilor care supravegheaza desfasurarea examenului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Bafta tuturor!!!!!!!!!!!!!!! Sa luati note mari si sa intrati la liceul dorit!!!!!!!

    • Da la fel va doresc si eu dar mai mult la Matematica stiu ca este mai greu decat la Romana.Bafta.Succes.