Noutati :

Emotii mari la admitere la Medicina, in Timisoara! Cati tineri vor sa devina medici si care sunt sansele lor sa prinda un loc bugetat?

27 iulie, 2016 - 09:25 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Emotii mari pentru cei care vor sa devina medici. Acestia sustin astazi excamenul de admitere la Universitatea de Medicina din Timisoara. Tinerii intra in salile de examen pana la ora 9. 45, iar la ora 10.00 primesc subiectele de examen. Toti cei care sustin proba de examen isi vor afla rezultatele tot astazi.

Nu doar candidatii care sustin examenul trec prin emotii, ci si familiile lor. Parintii si prietenii s-au adunat sa-i astepte cu sufletul la gura sa iesa din examen si sa le spuna cum s-au descurcat.

La Universitatea de Medicina din Timisoara erau depuse dosarele a peste o mie de candidati care sustin acum examenul pentru a intra la una dintre sectiile facultatii.

La Medicina Generala, se lupta 3 absolventi pentru un loc. Mai exact, cei 961 de tineri inscrisi dau concursul pentru aproape 294 de locuri bugetate. La Medicina Dentara sunt 39 de locuri bugetate, pentru care s-au inscris 276 de candidati. Concurenta mare este si la Farmacie, acolo unde 153 de candidati dau concursul pentru a ocupa unul dintre cele 59 de locuri bugetate. Cei care insa nu reusesc sa obtina o nota suficient de mare pentru a ocupa un loc bugetat, pot opta pentru un loc cu taxa. Costul pe an pentru un astfel de loc la Medicina este de 1500 de euro.

Candidatii isi vor afla notele chiar la iesirea din examen, iar cei nemultumiti de rezultate vor putea depune contestatii tot astazi. Iar suma pe care tinerii trebuie sa o plateasca pentru a ocupa un loc cu taxa este de 1500 de euro.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...