Noutati :

Emil Boc taie din banii ministerelor! Afla unde se reduc bugetele si ce minister va avea cele mai multe fonduri!

16 noiembrie, 2011 - 05:35 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Emil Boc

Ministerul Sanatatii este cel mai avantajat de rectificarea bugetara. Guvernul va taia din bugete la unele ministere si le va suplimenta la altele. Vezi lista completa!

Ministerele Muncii, Agriculturii, Educatiei, Mediului, Finantelor si Academia Romana vor avea bugete reduse. In schimb, vor fi suplimentate alocarile pentru Sanatate, Transporturi, Dezvoltare Regionala si Turism, Economie, Cultura si Interne, prin a doua rectificare a bugetului din acest an.

Cele mai mari fonduri vor fi taiate de la Ministerul Finantelor (aproximativ 1,1 miliarde lei) si Ministerul Muncii (755 milioane lei), urmate de ministerele Agriculturii (145 milioane lei), Mediului (80,4 milioane lei) si Educatiei (50 milioane lei), scrie Realitatea.net.

Vor fi reduse si fondurile Secretariatului General al Guvernului, cu 15,4 milioane lei, dar si ale Academiei Romane, cu 10,4 milioane lei.

Cea mai mare suplimentare de fonduri va fi efectuata la Ministerul Sanatatii (1,23 miliarde lei), pentru finantarea programelor de sanatate in derulare.

Bani mai multi vor fi pentru Ministerul Sanatatii – 1.2 miliarde pentru plata unor datorii si functionarea spitalelor, Ministerul Transporturilor – 772 de milioane pentru plata unor datorii MAPN 267 milioane, Ministerul Dezvoltarii – 231 de milioane, Ministerul Economiei – 122 de milioane pentru achizitonarea de apa grea pentru reactoarele nucleare, Ministerul Culturii – 53 de milioane pentru sustinerea unor reviste si publicatii culturale, Ministerul Afacerilor Interne – 16.3 milioane.

In urma modificarilor, vor scadea si cheltuielile cu 237 de milioane.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Este rusinos cit se aloca pentru sanatate si totodata sa ramina educatia ca un gen ,,a cincea roata de la caruta”…
    In mod normal in Turism si Transporturi ar trebui alocate fonduri europene nerambursabile,dar cu ce ilustri economisti din guvern sa abordezi aceste probleme??