Noutati :

Emil Boc: Guvernul a decis angajarea raspunderii pentru comasarea alegerilor locale si parlamentare

12 decembrie, 2011 - 12:51 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Alegerile din 2012 vor fi comasate, a decis Cabinetul Boc, care isi va angaja joi, 15 decembrie, raspunderea pe comasarea alegerilor. Alegerile vor avea loc cel mai probabil in luna noiembrie a anului viitor.

Opozitia a anuntat ca va depune motiune de cenzura. Actul normativ pentru comasare afecteaza intreaga clasa politica, deoarece este nevoie ca, in luna decembrie, sa fie cunoscut in mod clar daca aceste doua alegeri vor fi sau nu comasate, sustine premierul Emil Boc.

Intr-o conferinta de presa care a urmat sedintei in care Guvernul a decis sa isi angajeze raspunderea in Parlament pentru proiectele de legi privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare si promovarea judecatorilor la inalta Curte de Casatie si Justitie, seful Executivului a reluat ideea conform careia comasarea genereaza economii bugetare de cel putin 20 milioane euro intr-un an 2012 dificil din punct de vedere economic.

„Participarea la alegeri este mai buna in cazul comasarii”, a spus Boc.

Intrebat de jurnalisti care este motivul pentru care Guvernul a decis angajarea raspunderii pentru comasarea alegerilor, premierul a sustinut ca era necesar ca in luna decembrie sa fie cunoscut in mod clar daca aceste doua alegeri vor fi sau nu comasate, iar parlamentarii au posibilitatea sa se „manifeste” in timpul dezbaterilor aferente procedurii.

El a aratat, totodata, ca proiectul adoptat de Guvern este unul tehnic, care nu rezolva problema revizuirii Constitutiei, pentru o astfel de modificare si inclusiv pentru reducerea numarului de parlamentari la maximum 300 de alesi fiind nevoie si de sprijinul opozitiei.

Mai mult, premierul a precizat ca nu se teme de o eventuala motiune de cenzura depusa de opozitie impotriva Guvernului. „Daca ma temeam de o motiune de cenzura, nu mai eram aici”, a spus premierul.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...