Noutati :

Emil Boc a fost decorat de mitropolitul IPS Andrei cu cea mai inalta distinctie a Mitropoliei Clujului. Vezi pentru ce!

31 iulie, 2011 - 06:32 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Premierul Emil Boc a fost decorat de mitropolitul Clujului, IPS Andrei. Boc a fost laudat de inalta fata bisericeasca pentru atasamentul pe care il are fata de institutia ce o reprezinta biserica.

Mitropolitul IPS Andrei i-a acordat premierului Emil Boc, duminica, cea mai inalta distinctie a Mitropoliei Clujului, „Crucea Transilvana”, pentru „atasamentul” acestuia fata de Biserica, distinctia fiind acordata in cadrul sarbatorii „Fiii satului” de la Rachitele, localitatea natala a lui Boc.

IPS Andrei a anuntat, duminica, la finalul slujbei de liturghie pe care a oficiat-o la biserica din satul Rachitele, judetul Cluj, ca distinctia i-a fost acordata premierului Emil Boc in semn de recunostinta pentru atasamentul fata de Biserica Ortodoxa si sprijinul acordat Mitropoliei Clujului.

Mitropolitul Clujului a spus ca, deoarece premierul nu a fost prezent, distinctia ii va fi inmanata ulterior, probabil la Bucuresti.

„Am acordat domnului prim-ministru Emil Boc distinctia ‘Crucea Transilvana’, cea mai inalta distinctie a Mitropoliei Clujului, in semn de recunostinta pentru atasamentul fata de Biserica Ortodoxa Romana si pentru sprijinul oferit Mitropoliei Clujului. Distinctia ii va fi inmanata ulterior, mai repede ii inmanam ‘Crucea Transilvana’ la Bucuresti, decat la Rachitele”, a spus ISP Andrei, adaugand ca acordarea distinctiei lui Emil Boc nu are nicio conotatie politica.

IPS Andrei a mai acordat „Crucea Arhiepiscopala” preotului paroh din Rachitele, Teodor Boc (fratele premierului), si mai multe diplome de „aleasa cinstire” unor locuitori sau fii ai satului, printre care primarul comunei Margau, Sorin Suciu, Mihaela Boc, nepoata premierului, si Ioan Boc, fratele premierului.

Diplomele au fost acordate ca multumire pentru sprijinul oferit lucrarilor de restaurare a bisericii din sat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...