Noutati :

Elita invatamantului universitar din Timisoara a marcat aniversarea de 95 de ani a Universitatii Politehnica Timisoara

11 noiembrie, 2015 - 08:45 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. In urma cu exact 95 de ani, in 11 noiembrie, regele Ferdinand I semna decretul pentru infiintarea primei universitati din Timisoara. Erau puse atunci bazele uneia dintre cele mai importante institutii de invatamant universitar din regiune.

Momentul a fost marcat printr-o ceremonie festiva, care a durat 95 de minute si care a adunat in Sala Senatului a Universitatii Politehnica Timisoara, nume importante, care au facut cinste de-a lungul timpului, institutiei de invatamant.

„La nivel local, Universitatea Politehnica a contribuit la conturarea identitatii Timisoarei, la dezvoltarea comunitatii si a sprijinit dezvoltarea economica printr-un efort continuu si sustinut. Data de 11 noiembrie poate fi un prilej de aducere aminte, de omagiere si de bucurie, ca la aceasta data regele Ferdinand a semnat decretul de infiintare a actualei Universitati Politehnice., a spus Viorel Serban, rectorul UPT.

Ziua a continuat cu inaugurarea expozitiei „UPT. 95 de secvente”. Astfel, cei care au vizitat Biblioteca Centrala a universitatii, au putut vedea viata universitara a Politehnicii, surprinsa in 95 de ipostaze. In plus, in incinta bibliotecii sunt expuse si mai multe carti rare, dar si primele 95 de cursuri predate in universitate, caligrafiate de studentii vremurilor.

Sarbatorirea celor 95 de ani de existenta ai Universitatii Politehnica Timisoara continua, pana la sfarsitul saptamanii, cu o serie de evenimente deosebite.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...