Opinia Timisoarei

Elicoptere, tehnica de lupta si de interventie, militari in pas de defilare. Mii de oameni la parada militara de 1 Decembrie la Timisoara. Video

TIMISOARA. Atmosfera de mare sarbatoare la Timisoara, unde in centrul orasului mii de oameni s-au adunat sa urmareasca parada militara de Ziua Nationala a Romaniei.

CITESTE SI: La Multi Ani, Romania! 1 Decembrie, ziua din sufletele tuturor romanilor, oriunde s-ar afla

Cu mic cu mare, purtand steaguri tricolore in maini, timisorenii s-au insirat de-a lungul bulevardului din fata Catedralei Mitropolitane sa priveasca incantati impresionanta desfasurare de forte.

Timp de aproape o ora, 300 de militari, politisti, jandarmi, politisti de frontiera, lucratori SRI, politisti locali, dar si pompieri au defilat prin centrul orasului cu tehnica militara si autospecialele de interventie.

O escadrila de elicoptere au brazdat cerul Timisoarei, iar in premiera au fost prezentate 3 blindate Piranha V, de fabricatie americana si asamblate in Elvetia, cumparate recent de Romania.

Alaturi de militari si fortele de ordine, la parada au luat parte si membrii Asociatiei de Reconstituiri Istorice, acei voluntari care aproape in fiecare duminica asigura schimbul de garda in Cetatea Timisoarei. De 1 Decembrie, acestia au purtat echipamentul soldatilor romani din Primul Razboi Mondial si au fost condusi simbolic de ‘generalul Virgil Economu’, cel care s-a aflat in fruntea trupelor romanesti care au intrat in Timisoara in 1919.

VIDEO: Daniel Balteanu

CITESTE SI: Fasole cu ciolan in Piata Victoriei de Ziua Nationala la Timisoara. Dominic Fritz si mitropolitul Banatului, indemn pentru pace si intelegere

Programul de Ziua Nationala a Romaniei se va incheia diseara cu traditionala retragere cu torte, care va incepe in jurul orei 17:45.

Aceasta se va desfasura pe traseul: Strada Mărășești nr 6-7; Str. Sf. Ioan; Bulevardul Republicii, Bulevardul Regele Ferdinand I; Catedrala Mitropolitană; Primăria Municipiului Timișoara; Bd. C.D. Loga; Mitropolia Banatului; Bd. Revoluției din 1989; Instituția Prefectului – Județul Timiș; Piața Sf. Gheorghe; Str. 9 Mai; Piața Libertății; Str. Alba Iulia; Piața Victoriei (19:30); Str. Mărășești nr 6-7.

Exit mobile version