Elevilor ortodocsi pe rit vechi din Timisoara li se prelungeste vacanta. Pentru ei, de joi incep sarbatorile!

Vacanta de iarna s-a incheiat acum mai repede in comparatie cu anii trecuti. Astfel ca elevii care sarbatoresc Craciunul si Anul nou pe rit vechi ar fi trebuit sa se intoarca la scoala chiar in timpul sarbatorilor.

Conducerea Liceului de limba sarba „Dositei Obradovici” din Timisoara a solicitat Inspectoratului Scolar Judetean Timis prelungirea vacantei pentru elevii care invata aici.

„Am primit o solicitare de la liceul sarbesc pentru cateva zile libere, iar solicitarea a fost aprobata, asa cum este normal dealtfel. Elevii se vor intoarce la scoala dupa sarbatori si vor recupera zilele libere”, a explicat Halasz Francisc, inspector scolar general adjunct.

Comunitatea sarba si cea ucraineana sarbatoresc Craciunul in data de 7 ianuarie si anul nou o saptamana mai tarziu.

Astazi, toti ceilalti elevi s-au intors pe bancile scolii. Conform lui Halasz, in nicio unitate de invatamant din judet nu sunt probleme. „Nu am fost sesizati de nicio scoala sau gradinita ca ar fi probleme cu caldura sau cu transportul. Exceptie face gradinita din Satchinez, dar acolo sunt probleme de alta natura”, a spus inspectorul scolar general adjunct.

Elevii care s-au intors astazi la cursuri nu vor avea parte de prea multe ore deoarece in 28 ianuarie vor avea din nou vacanta, cea intersemestriala.

Semestrul al doilea incepe pe data de 7 februarie. Urmatoarea vacanta va fi cea de Paste, in perioada 16 – 25 aprilie. Anul scolar 2010 – 2011 se va incheia in 17 iunie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...