Elevii timisoreni duc inovatia in scolile din intreaga lume

TIMISOARA.O echipa formata din 2 elevi din Timisoara si 1 din Motru se va intrece cu colegi de pe 5 continente intr-un concurs cu cele mai inovative idei de rezolvare a unor probleme sociale! Banatenii au ocupat locul I la faza nationala.

Finala nationala Social Innovation Relay a adunat 10 echipe de elevi din cele 64 inscrise la inceputul competitiei. „Intalnirea cu juriul format din 5 reprezentanti HP Romania s-a desfasurat prin intermediul HP Virtual Rooms, o tehnologie de comunicare care a permis elevilor din toata tara sa isi prezinte ideile si sa descopere un nou mod de colaborare si interactiune„, a precizat Camelia Mot, coordonatorul echipei formate din doi elevi din Timisoara si unul din Motru.

Echipa care a convins juriul prin impact, dar si fezabilitatea solutiei este formata din elevi ai Colegiului National Ana Aslan (Timisoara), Colegiului National C.D. Loga (Timisoara), respectiv Colegiului Tehnic Motru (Motru) si coordonata de profesor Camelia Mot (Colegiul Tehnic Azur – Timisoara). Cei trei participanti au propus un model de proiect in care tinerii constientizeaza fenomenul discriminarii prin participarea in activitati de implicare in rezolvarea problemelor unor grupuri care se confrunta frecvent cu situatii de discriminare. Mai mult, echipa nu s-a multumit doar cu a propune ideea, implementand efectiv o astfel de activitate pentru Centrul de Refugiati
Timisoara.

Pe parcurs am invatat sa ne motivam unul pe celalalt si ne-am implicat cu atat mai mult. Am stiut sa ne adaptam si am lucrat profesionist si acest lucru s-a observat chiar si in prezentarile noastre, iar noi consideram ca asta ne-a diferentiat fata de ceilalti” ne-a spus Isabela Vilceanu, eleva a Colegiului National „C.D. Loga”.

Social Innovation Relay (SIR) este un program educational care ofera elevilor de liceu oportunitatea de a intelege mai bine ideile care rezolva probleme dificile si imbunatatesc vietile comunitatilor si ale indivizilor. In colaborare cu partenerul global HP, Junior Achievement – Young Enterprise a dezvoltat SIR pentru a incuraja elevii de 15-18 ani sa dezvolte concepte si solutii inovatoare care pot avea un impact puternic in societate.

Pentru castigatori, urmatorul pas este pregatirea pentru finala globala din luna iulie, unde vor concura cu cele mai bune echipe din 10 alte tari, de pe 5 continente.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.