Noutati :

Elevii timiseni vor fi identificati dupa amprenta la intrarea in scoala

8 noiembrie, 2011 - 11:56 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
3

TIMISOARA. Un sistem de supraveghere bazat pe amprenta digitala poate fi introdus in scolile timisorene, anunta Inspectoratul Scolar Timis. Costul sistemului ajunge la 300 de euro pe an, de elev.

ISJ Timis a primit mai multe oferte pentru introducerea sistemelor de supraveghere in scoli. Printre acestea se numara si unul care are la baza amprentarea elevilor. Scolarii vor intra in unitatea de invatamant asezandu-si degetele pe un dispozitiv.

Costul acestui sistem ajunge la 300 de euro per elev intr-un an, dar fondurile ar trebui suportate de scoala. In comparatie cu sistemele clasice de supraveghere, cele cu cartela, cheltuiala este mai scazuta decat de cel mai ieftin sistem cu cartela, care costa intre 2.500 si 3.000 de lei/per elev intr-un an.

Inspectoratul Scolar nu vrea sa impuna niciun sistem vreunei scoli, alegerea acestuia este doar a unitatii de invatamant„, spune Marin Popescu, inspector scolar general in Timis.

Sistemele de supraveghere – doar recomandate scolilor

ISJ oricum nu da niciun ban, scolile achizitioneaza sistemul. Nu obligam pe nimeni, dar aceste masuri vin ajutorul atat al scolilor, cat si al elevilor, prin prevenirea absenteismului si a violentei in cadrul unitatii de invatamant„, a explicat Marin Popescu.

Astfel, in luna octombrie 2011 au fost inregistrate peste 500.000 de absente la nivelul judetului Timis. Mai mult de jumatate dintre ele, peste 274.000, sunt nemotivate. Cele mai multe au fost in licee – peste 370.000.

Introducerea sistemelor de supraveghere in scoli vizeaza tocmai combaterea absenteismului scolar, spun reprezentantii ISJ.

Putem sa punem sateliti sa-i supravegheze, elevii tot vor gasi o bresa si vor iesi din scoala. Important este insa mesajul. Parintii au o mare importanta in educatia copiilor, a elevilor„, sustine Marin Popescu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Si totusi , cum vor ei sa reduca violenta in scoli printr-un sistem de verificare a prezentei ?

  2. Astia au inebunit de tot? Adica sistemul nu este capabil sa asigure penitanta pentru infractori, insa poate introduce masuri in privinta elevilor doar pentru ca acestia nu se opun? DOMNILOR CU PUTERE DE DECIZIE … MAI BINE COMBATETI INFRACTIONALITATEA DECAT SA INTRODUCETI SISTEME DE CONTROL LA INTREGUL NIVEL AL ELEVILOR! ATI AJUNS SA AMPRENTATI TOTI ELEVII … ATI INEBUNIT? VOI NU AVETI AMPRENTATI TOTI INFRACTORII INSA VRETI AMPRENTELE ELEVILOR DE CLASA PRIMARA? SOMNUL RATIUNII NASTE MONSTRI!

  3. Ce tampenie ! Este o sursa de venituri pentru apropiatii puterii, iar d.p.d.v. pedagogic este un atac la intimitatea persoanei si la principiile pedagogiei moderne. Vor ajunge elevii sa monitorizati mai abitir ca detinutii? Rusine.