Noutati :

Elevii timiseni n-au liber in 2 decembrie! Vineri se fac ore dupa programul normal!

30 noiembrie, 2011 - 01:41 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
3

TIMISOARA. In Timis profesorii intra la cursuri vineri, 2 decembrie. Zi libera este doar in 1 decembrie, spun inspectorii scolari! Mai multe unitati de invatamant au facut cereri de suspendare a orelor, dar au fost refuzate!

Elevii si profesorii timiseni au crezut ca pot avea parte de o vacanta prelungita in acest sfarsit de saptamana. Cum 1 decembrie, Ziua Nationala este joi, ei au sperat ca Inspectoratul Scolar le va da liber si vineri. Astfel, acestia ar fi beneficiat de nu mai putin de patru zile de odihna.

N-a fost sa fie asa, spun inspectorii scolari! ”Vineri, copiii merg la scoala. Noi mai asteptam precizari de Ministerul Educatiei, pentru ca doar de acolo pot interveni modificari. Regulamentul este clar, 2 decembrie nu este zi libera, iar Inspectoratul Scolar nu poate face nicio schimbare, doar printr-un ordin de ministru se poate face acest lucru”, explica Mariea Stefan, inspector scolar general adjunct in cadrul ISJ Timis.

20 de unitati de invatamant din Timis au depus cereri la Inspectoratul Scolar pentru a le fi suspendate vineri orele. Toate cererile, spune Mariea Stefan, au fost refuzate pentru ca regulamentul de desfasurare a anului scolar prevede ca orele de curs sa fie suspendate doar in cazuri de forta majora, de calamitati. 2 decembrie nu reprezinta un asemenea caz, spune inspectoarea generala adjuncta.

Tot ea a precizat ca ministrul Funeriu este singurul care poate face schimbari in acest sens, printr-un ordin de ministru, caz in care modificarea va fi anuntata la nivel national.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Muie la Funeriu !!

    • si io

  2. Sunteti panda amandoi!Duceti-va de curatati cartofi!