Elevii se intorc la scoala, de saptamana viitoare. Cand au loc examenele nationale. Anuntul ministrului Educatiei

Elevii vor reveni la scoala pe 5 mai, cu exceptia celor din clasele terminale, care se vor intoarce la ore din 10 mai, a anuntat, luni, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu. Deocamdata, in functie de scenariul localitatii, insa oficialul isi doreste prezenta fizica pentru toti, iar aceasta este in analiza.

In plus, rata de infectare cu COVID a scazut vertiginos in toata tara.

CITESTE SI: Este 2,53 la mie rata de infectare cu COVID la Timisoara. Doar 52 de noi cazuri de coronavirus din 306 teste facute in Timis 

Elevii vor reveni la școală în data de 5 mai. Este vorba despre toți elevii, cu excepția celor din clasele terminale care vor reveni la școală în data de 10 mai.

Elevii de clasa a VIII-a revin la școală în data de 10 mai și au cursuri până pe 11 iunie. Deci mai au doar o lună de cursuri. Această lună este foarte importantă pentru pregătirea lor, nu se justifică condiția de înjumătățire a efectivelor de elevi în clasele terminale, în condițiile în care cei de clasa a patra, de exemplu, pot veni cu efectivele complete. Am cerut eliminare acestei condiții.

În 22 iunie vor începe examenele pentru Evaluarea Națională. Cei de clasa a XII-a vor începe pe data de 28 iunie examenul de Bacalaureat. Ceilalți elevi revin după scenariile anunțate”, a mai spun Sorin Cîmpeanu.

Ministrul precizase duminică seara, la Antena 3, că elevii din celelalte clase vor reveni la școală pe baza scenariilor deja cunoscute – verde, galben, roșu, în funcție de incidența localității.

Ceilalți elevi revin după scenariile anunțate. Mai exact: scenariul verde, la rata de infectare sub unu la mie, absolut toți elevii, inclusiv copiii de grădiniță, revin cu prezență fizică. Pentru scenariile galben și roșu, revin cu prezență fizică în data de 5 mai copiii din grădinițe, elevii din învățământul primar, inclusiv clasa pregătitoare și elevii claselor terminale. Deci peste rata de infectare unu la mie”, a spus Cîmpeanu.

Pe de altă parte, el a anunțat că „în ultima săptămână dinainte de începerea cursurilor (săptămâna aceasta – n.r.) ar urma să avem o discuție în care să analizăm evoluția epidemiologică; dacă cei care au competențe pentru a se pronunța din această perspectivă sanitară, la solicitarea Ministerului Educației, vor găsi că putem să ne permitem o prezență fizică mai mult decât ceea ce am anunțat conform scenariilor, atunci sigur că da, este foarte important. Mai ales că elevii care nu sunt în clasele terminale au o săptămână de școală în plus – în loc să termine școala pe 18 iunie, o termină pe 25”.

Ministrul a mai spus ca, in comitetul de joi, a propus testarea in scoli cu teste noninvazive, masura care s-a luat si in scolile din Italia, Germania, Franta.

„Aceste teste sunt utilizate in scoli, trebuie validate ulterior prin teste PCR, dar sunt importante.E vorba de testarea elevilor cu simptome specifice si a elevilor contacti ai unor persoane confirmate. Guvernul va analiza si va decide”, a spus ministrul.

Detalii AICI.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Elevii claselor terminale revin la scoala in 10 mai, dar urmatoarea declaratie spune ca: „pentru scenariile galben și roșu, revin cu prezență fizică în data de 5 mai copiii din grădinițe, elevii din învățământul primar, inclusiv clasa pregătitoare ȘI ELEVII CLASELOR TERMINALE.”

    Coerent, ca-ntotdeauna 😀

  2. Dacă nu se vor AERISI permanent clasele, sau măcar tot la 20 min, cu FERESTRELE LARG DESCHISE, exact ca în Germania, atunci după fix o lună vom reveni la scenariul roșu! E o mare iluzie, că virusul ne-a părăsit… Vine tulpina nouă, și mai rezistenta la vaccin