Noutati :

Elevii nu vor mai putea prezenta adeverinte medicale false la Timisoara. Cu peste 20.000 de euro, Primaria leaga in retea 34 de calculatoare ce i-au fost donate si anunta digitalizarea cabinetelor scolare

14 septembrie, 2022 - 11:16 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
5

TIMISOARA. Dupa ce in primavara, Primria Timisoara a beneficiat de o donatie de calculatoare din partea unei firme si a unei asociatii pentru cabinetele medicale scolare, acum municipalitatea anunta ca a achizitionat cu peste 21.000 de euro un soft sa le lege in retea si sa le conecteze la o platforma comuna si care trebuie sa fie gata intr-un an de zile.

In noul program se vor vedea automat adeverintele medicale emise de medicii de familie pentru elevi, pentru cazurile in care absenteaza de la scoala din motive de sanatate. Astfel, scoala poate verifica daca copiii prezinta adeverinte medicale reale sau false printate de pe internet.

Contractul cuprinde servicii de acces pentru 23 de medici de medicina scolara, care deservesc 98 de gradinite, scoli si licee din Timisoara, unde invata peste 40.000 de copii.

Medicina scolara din Timisoara ajunge in era digitala, cu un proiect fara precedent in Romania. Peste 40.000 de copii din Timisoara, de la gradinita la liceu, vor profita de servicii medicale mai bune. Azi am semnat contractul pentru un software inedit, dezvoltat special pentru nevoile Timisoarei. In urmatoarele saptamani, cabinetele de medicina scolara din Timisoara vor fi conectate la baza de date a medicilor de familie si toti cei care se ocupa de starea de sanatate a copiilor vor lucra in acelasi sistem. E un pas spre normalitate: atat medicul de familie, cat si cel de la cabinetul scolar intra intr-un sistem interconectat in care construiesc impreuna dosarul medical al fiecarui copil”, a transmis primarul Timisoarei.

Contractul de 88.320 lei fara TVA, adica putin peste 21.000 de euro cu TVA, cu firma SYONIC SRL, include si instruirea medicilor din gradinite, scoli si licee care vor folosi acest soft, gestionarea bazei de date si integrarea unei aplicatii de mobil pentru acces la fisa generata de interactiune dintre medici si pacienti in cabinetele de medicina scolara.

Va reamintim, in primavara, compania Intel si Asociatia One Source au donat pentru cabinetele scolare 34 de calculatoare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Epsilonii trebuie dresati de mici. statu e atotputernic

 2. feriti-va de cei care folosesc propozitia … asta va fi noua normalitate, e un pas spre noua normalitate , inainte de pandemie cu ceva timp a fost o mare sedinta cu personaje alese la spranceana, ei recunoscanduse prin aceste propozitii… stiind ca fac parte din aceiasi tabara… in tot ce inseamna pandemie covid digitalizare vaccinare ,modificarea unor legi … cod qr ,si asa mai departe.chiar luatii in colimator!

  • Mai da-ne informatii despre cum te feresti de aceste practici ticaloase si de astfel de grupuri! Genul asta de detalii pe care le gasesc prin comentarii pe Tion si OT ma amuza enorm si ma fac sa ma verific partea de comentarii fara macar sa citesc articolele! Mai ales ca pentru multe persoane rezolvarea unor probleme vechi de peste 20-25 de ani e deja blasfemie. Probabil asta e motivul pentru care avem USL pe locul 1 la alegeri. Nu ca USR ar merita, sa nu mai zic de HAURolaci, dar cineva care a generat atatea probleme in ultimii 30 de ani, nu ar trebui sa mai fie macar mentionat la alegeri, ca sa nu mai zic ales.

   • da nu stii tu, toti expertii lumii sunt in comentarii aici, si culmea ca toti sunt romani, doar la ei a ajuns informatia cu viitorul sumbru al noii ordine modiale.
    Noroc a am destul popcorn, e un serial mai lung decat ‘Tanar si nelinisit’

 3. Ehei, cu asemenea metode vom avea tot mai putini „daci liberi” in Timisoara.