Elevii mici de la Liceul de Arte Plastice din Timisoara, in vacanta fortata. Cei mari dau o mana de ajutor la mutarea in sediul Colegiului Tehnic de Vest

TIMISOARA. In timp ce elevii din clasele mari dau o mana de ajutor la amenajarea noilor sali de curs, din incinta Colegiului Tehnic de Vest, cei mici din clasele V-VIII au ramas acasa pentru ca, pur si simplu, nu au unde sa-si desfasoare orele, pana se incheie transferul.

Dupa ani de zile in care povestea sediului Liceului de Arte Plastice din Timisoara parea fara sfarsit, garnisita cu multa birocratie, proteste si rasturnari de situatie, acum mutarea claselor din cladirea ultracentrala, retrocedata de ani buni fostilor proprietari, in cea unde se afla Colegiul Tehnic de Vest a ajuns pe ultima suta de metri.

Vechiul sediu, de pe bulevardul Eminescu, e aproape pustiu. Salile de clasa sunt goale, iar pe coridoare ultimele bagaje, bine impachetate, asteapta sa fie transportate in noul sediu. Au mai ramas doar cateva persoane din aparatul administrativ, care asteapta si ele plecarea. E frig ca-n pestera, caldura nemaifiind furnizata de la inceputul sezonului rece.

Pentru ca mutarea necesita anumite amenajari, copiii din clasele mici au ramas acasa pana la finalizarea acestora, pentru ca nu ar avea ce sa faca in noul sediu pana cand mobilierul din clase nu este asezat la locul lui.

La nivelul Inspectoratului Scolar Judetean Timis nu se stia nimic despre aceasta vacanta fortata.

“Probabil este vorba despre o hotarare locala, luata la nivelul directiunii. Pe noi nu ne-au anuntat, dar poate fi o decizie pe termen scurt luata la nivelul conducerii unitatii de invatamant. Ei sunt acum prinsi cu mutarea” a spus Cornel Petroman,  inspector scolar general.

Am suspendat partial cursurile incepand de luni si pana joi in sensul ca clasele gimnaziale nu-si desfasoara activitatea. Si saptamana trecuta cand am inceput mutarea am avut suspendate o parte din ore. Le vom recupera pe toate. Avem asigurari de la primarie si de la constructor ca pana joi vor fi finalizate cele mai importante lucrari ca sa ne putem desfasura orele de cultura generala. Orele de specialitate vor incepe prin amenajarea atelierelor. E greu de mutat o casa, daramite un liceu„, a declarat Veronica Adorian, director Liceul de Arte Plastice.

Mutarea este finalizata aproape 100 la suta. Nu stiu exact ce mai este de mutat. Sunt in organizare, spatiile sunt eliberate dincolo, marea majoritate a materialelor sunt mutate, vorbim deja de zile pana cand procesul de invatamant va putea incepe in noul spatiu„, a declarat viceprimarul Dan Diaconu.

CITESTE SI: Colegiul Tehnic de Vest NU se mai muta total, ci doar partial! S-au identificat noi spatii pe Pop de Basesti, anunta primarul Nicolae Robu

Profesorii de la Colegiul Tehnic de Vest si de la alte licee au iesit in stada! Protesteaza in parcarea Primariei Timisoara

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...