Elevii invata la scoala Istoria Revolutiei de la Timisoara din 1989. A devenit materie in liceele din Romania

TIMISOARA. La o jumatate de an dupa ce a fost votata in Camera Deputatilor, initiativa legislativa a parlamentarului PNL de Timis Marilen Pirtea, care prevede ca Revolutia Romana din 1989 va deveni materie de liceu a fost promulgata de presedintele Klaus Iohannis.

CITESTE SI: Incepe modernizarea liniei de cale ferata pe traseul Caransebes – Timisoara – Arad. A fost semnat contractul pentru primul segment pe care vom merge cu trenul cu 160 km/ora 

Astfel, din anul scolar 2023-2024, elevii de liceu vor afla cum a izbucnit Revolutia Romana de la Timisoara si cum s-au desfasurat evenimentele din capitala Banatului, care aveau sa duca in acel decembrie la rasturnarea regimului comunist.

Tinerii Romaniei merita sa fie motivati si sustinuti, prin noul curs de liceu, pentru ca eroii care in 1989 au facut posibila Revolutia Romana din 1989, a carei flacara a fost aprinsa la Timisoara, sa nu fie uitati, ci, dimpotriva, istoria si eroismul lor sa fie studiate, apreciate si pastrate intr-un loc luminos, in memoria noastra colectiva”, spune deputatul Marilen Pirtea.

Acum ramane ca Ministerul Educatiei sa introduca noul curs in programa scolara si sa furnizeze materialele necesare predarii.

In acord cu noua lege, pana la inceputul anului scolar 2023 – 2024, Ministerul Educatiei va emite ordinul de ministru cuprinzand decizia de introducere a disciplinei, dar si cu privire la programa scolara, manualele, materialele didactice si metodologiile specifice pentru disciplina ‘Istoria Revolutiei din 1989 si a schimbarii de regim din Romania’, aferente curriculumului la decizia scolii, ce va fi adoptata si publicata de Ministerul Educatiei„, a adaugat parlamentarul de Timis.

In urma cu cativa ani, opiniatimisoarei.ro arata intr-un reportaj facut in centrul Timisoarei ca tinerii habar nu au ce insemnatate au avut pentru oras si pentru intreaga Romanie zilele fierbinti ale lui Decembrie 1989.

Va reamintim, in urma cu aproape 3 ani, un curs dedicat Revolutiei Romane din 1989 de la Timisoara a fost predat, in premiera nationala, la Universitatea de Vest.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Sotir spune:

    Oameni buni, tinerii de astazi nu isi merita tara in care nici macar nu isi dau seama ca traiesc. Singurul punct de iteres pentru viata lor mizerabila de viitori sclavi (iobagi) este calitatea semnalului de net si smartphon-ul din palma stinga. Atit. Nu va mai bateti capul cu altceva. Nu merita. Lasati copii in pace. NU MAI INTERESEAZA PE NIMENI REVOLUTIA. Din pacate.

  2. De 30ANI , nu li s-a predat mai NIMIC depsre Revoluție LA ȘCOALĂ spune:

    Așa ne cinstim noi eroii…Asta spune tot despre dascălii din România! Mai ales cine sunt directorii liceelor sau in fruntea ISJurilor (instituții inutile pline doar de sinecuri), și un Minister EDU la fel…😡
    În ultimă saptamina de școală înainte de.vacanta de iarna, elevi in loc să fie reuși la Muzeul Revoluției și la intilniri cu Asociatiile de Revoluționari (ptr a auzi din gura martorilor încă în viață) despre spiritul străzii din acele zile, tinerii sunt ghiftuiți cu reclamele de.Craciun ale Coca Cola&Co și Fuego și Hrușcă 😁