Elevii incep scoala cu recapitulari si examene. Profesorii de la fiecare materie vor elabora pentru cei slabi un program de recuperare individualizat

TIMISOARA. Nici nu a inceput inca scoala ca elevii sunt anuntati ca incep examenele.

„Dupa doua saptamani de recapitulare, elevii vor sustine o evaluare initiala. In functie de rezultate, elevilor le vor fi pregatite parcursuri individualizate”, a precizat Marin Popescu, inspector scolar general in Timis.

Evaluarile initiale vor fi sustinute de elevi de la toate nivelurile. In primle doua saptamani de scoala ei au loc recapitularile, iar la finalul acestora, elevii sunt evaluati. Notele nu sunt facute publice, ci sunt trimise parintilor. Astfel, acestia sunt informati de nivelul la care se afla copilul in raport cu restul clasei.

Unul din scopurile evaluarii initiale consta in pregatirea unui parcurs individualizat elevului care se afla in afara nivelului clasei, spun inspectorii scolari. Invatatori si pofesorii de la fiecare materie vor pregati pentru acei elevi un traseu prin care sa-i ajunga din urma pe colegi.

„Subiectele sunt evaluate de comisii de specialitate la nivel local, de scoala”, sustine Marin Popescu.

Evaluarea va avea loc la aproape toate disciplinele, in functie de clasa in care se afla elevii. Daca la clasa a II-a, elevii vor sustine examene la limba romana si matematica, liceenii vor fi examinati la fizica, biologie, chimie, matematica, limbi moderne, limba romana etc., in functie de specializare si profil (tehnc, vocational, teoretic).

Si sfarsitul anului ii tine din scurt pe elevi. Cu doua saptamani inainte de sfarsitul anului scolar, elevii vor sustine o evaluare finala, care ii ajuta pe profesori sa observe progresele pe care fiecare elev le-a facut.

Masura din noua lege a educatie are scopul de a-i aduce pe elevii mai slabi la nivelul clasei, dar si a a le da mana libera profesorilor sa adapteze programa scolara la nivelul scolii, al clasei, al elevului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. brucanianul spune:

    Asta o pot considera o masura foarte buna dupa acest dezastru de la bacalaureat dupa ambele sesiuni…
    Chiar si parintii trebuie treziti la realitate…daca nu se invata copilul singur cu temele de casa sau lecturile de vacanta atunci nu are rost sa ne intrebam ca 8-9 ani de acum inainte va fi un asemenea dezastru…
    parintii vor trebui sa paroleze calculatoarele pentru a nu uita copii ce au de facut..si vorbesc deja de copii de clasa a cincea…care sint dependenti de net,doar pentru ca parintii le-au facut mofturile…