Elevii extraordinari ai Timisului vor invata intr-un Centrul de Excelenta. In ce domenii se vor specializa?

TIMISOARA. S-au incheiat selectiile copiilor si profesorilor care vor forma Centrul de Excelenta de la Timisoara. Astfel, din cei 850 de elevi care s-au inscris in preselectie, 362 vor studia in cadrul Centrului.

CITESTE SI: N-ai sa ghicesti cine canta de Revelion la Timisoara, in Piata Operei! 

Dupa ce au fost stabilite locatia si profesorii care se vor ocupa de elevii eminenti, acum micutii vor incepe pregatirea propriu zisa.

„Selectia profesorilor si a copiilor s-au desfasurat in octombrie, respectiv noiembrie, iar la sfarsitul acestor proceduri am selectat 43 de profesori la 12 discipine si s-au inscris pentru selectie 850 de copii, si in raport cu bugetul si profesorii selectati, dar si in functie de criteriile de selectie, am ramas la 362 de copii. Peste 500 de copii au ramas in stand by, cand Primaria Timisoara va reusi sa aprobe bugetul pe care noi l-am propus pentru 2017, care este corespunzator pentru cele 27 de posturi, vom putea creste numarul de copii neacceptati din semestrul 2”, a spus Mariea Stefan, directorul Centrului de Excelenta din Timisoara.

CITESTE SI: Noii parlamentari din Timis, anuntati de partide!  

In cadrul Centrului de Excelenta, elevii se vor specializa pe 12 discipline: Romana, Matematica, Fizica, Biologie, Informatica, Engleza, Franceza, Istorie, Stiinte Sociale, Georgrafie, Arte si Religie

Centrul de Excelenta de la Timisoara isi va deschide portile sambata, in 17 decembrie, la Liceul de Informatica Grigore Moisil, iar elevii se vor perfectiona in grupe de 8 pana la 15.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.