Noutati :

Elevii din Timis vor sa faca ore de Religie. Vezi cati s-au inscris sa continue cursurile!

6 martie, 2015 - 11:24 AM
Autor: Magda Mihalache      
Categorie: EDUCATIE
4

TIMISOARA. Parintii ai caror elevi invata in scolile din judetul Timis au completat cererile de inscriere pentru participarea la ora de Religie. Termenul limita de depunere a acestor cereri la secretariatele scolilor unde invata copiii a fost ieri, insa reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Timis anunta ca acestea mai pot fi depuse si pe parcursul anului scolar.

Va reamintim ca Ministerul Educatiei a anuntat ca Religia va deveni o materie optionala in scoli. Copiii ai caror parinti nu au depus o cerere de inscriere, nu vor mai studia Religia in semestrul doi, iar in locul acestui obiect directiunea scolilor va trebui sa gaseasca solutii pentru a umple aceasta fereastra cu alte activitati educative.

Pana in momentul de fata 85% dintre copiii inscrisi in scolile din judetul Timis au completat o astfel de cerere pentru a lua parte la orele de Religie. 63.000 de scolari din 74.000 de copii inscrisi in unitatile de invatamant din Timis vor studia in continuare aceasta materie, in timp ce aproape 10.000 se vor orienta spre alte activitati„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Aura Danielescu, inspector scolar general al ISJ Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Dintre cei sub 10.000 care nu vor merge la ora de religie, cam 2.000 sunt liceeni din anii terminali, alți 2.200-2.500 sunt cazuri de abandon școlar și cu cumul mare de absențe, iar vreo 400 sunt cazuri speciale (schimbari de domiciliu, destramari de familii etc.). Deci cazurile reale de respingere a orei de religie sunt de fapt sub 7% pe Timiș și cam la fel la nivel national.

    • @Era normal – sa-ti bagi ora de religie in dos.

  2. Poate nu înțeleg eu bine românește: este vorba de ore de religie sau ore de creștinism? Căci religii sunt și Islamul, Budismul, Iudaismul, Scientologia, etc.

  3. Aia 85 % care vor ora de religie sunt bietii copii ai pupatorilor de moaste , gata indoctrinati , care ocolesc Manastirea Pasarea de 3 ori , in coate si in genunchi prin praf si prin noroi . Asta vrea ora de religie sa faca din generatiile viitoare , niste spalati pe creier , numai buni de cotizat la averile lor incomensurabile . Daca mai prind un popa la mine la poarta sa-i platesc cultul cred ca-l si iau la bataie .