Elevii din Timis au lipsit, in primele doua luni din semestrul intai, cumulat, peste 144 de ani!

TIMISOARA. Peste 144 de ani. Nu este vorba despre cel mai longeviv pamantean, ci de cat timp au lipsit elevii din Timis in primul semestru, din 15 septembrie pana in 30 noiembrie.

Absenteismul scolar ridica mari probleme sistemul educational. Iar o masura in acest sens a fost luata de inspectorii scolari din Timis care, pe parcursul primului semestru al anului scolar 2011-2012, au facut zeci de verificari in unitatile de invatamant pentru a vedea cine, cat lipseste.

Ei au reusit sa numere absentele din 15 septembrie pana la finalul lunii noiembrie.

Statistica este ingrijoratoare! Peste 1,267 milioane de absente au cumulat cei 100.000 de elevi din judet in primele doua luni ale anului scolar, potrivit calculelor facute de resprezentantii ISJ Timis. Atatea au putut sa numere inspectorii pana la mijlocul lunii noiembrie, iar daca tinem cont de faptul ca semestrul intai s-a terminat inaintea Craciunului, deci inca aproape o luna de cursuri nu a fost contabilizata. Cele peste 1,267 milioane de absente, impartite la 24 de ore, cat are o zi, indica faptul ca elevii au lipsit 52791 de zile. Transformate in anii, rezultatul este 144.

Profesorii au inceput sa puna absentele in urma controalelor facute de reprezentantii Inspectoratului Scolar, iar urmarind situatia de la luna la luna, observam ca numarul a inceput sa scada”, precizeaza Marin Popescu, inspectorul general in cadrul ISJ.

El adauga faptul ca elevii au primit un semnal, acela ca regulile trebuie respectate, iar efectele acestuia incep sa se vada. Mai mult, inspectorii vor continua verificarile neanuntate la unitatile de invatamant, mai ales la licee, unde absenteismul este mult mai des intalnit.

Iata care este topul liceelor timisorene cu cei mai multi absenti in luna noiembrie:
1. Colegiul Tehnic de Vest – 15.633 absente din care 2.880 motivate
2. Colegiul Tehnic Electrotimis – 15.391 absente din care 3.791 motivate
3. Grup Scolar Auto – 15.082 absente din care 4964 motivate.

Daca in luna octombrie au fost numarate 531.600 de absente, in luna noiembrie numarul acestora a scazut la 476.466 absente, semn ca vizitele inspectorilor la unitatile de invatamant au inceput sa fie luate in seama de elevi. In septembrie, elevii au adunat peste 260.000 de absente.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Dan spune:

  De ce va mirati ? Ordinele contradictorii si aberante venite de la minsiter au distrus scoala romaneasca. Finantarea pe cap de elev este un tembelism care va adanci criza, deoarece nici o scoala nu isi va permite sa piarda elevi, indiferent cat invata sau absenteaza ei. De ani de zile ministerul a dus la aceasta situatie, iar acum isi pune mainile in cap si se mira si comite statistici amboulea, ca sa afle ca elevii nu vin la scoala. Nu vin, normal, nu ii obliga nimeni sa vina sau sa invete.

 2. Cristi P spune:

  Asa este: nu ii mai obliga nimeni sa vina la scoala si pot face ce vor ei, atunci de ce ar veni ?? Invatamantul obligatoriu din clasele IX si X inseamna ca elevul eo bligat sa vina la scoala, daca nu ar trebui sa pateasca ceva, dar nu pateste. In nici un caz inv obligatoriu NU inseamna ca nu poti exmatricula elevi care absenteaza, este o tampenie abisala, care a dus la acest nr de elevi chiulangii. Ministerul se mira !? Constata ? ACUM constata ? Constata ce prostii monumentale a comis ani in sir ? Ca a distrus scoala romaneasca ? Ca se schimba mereu tot, fara a se masura un rezultat al schimbarii, se schimba in isterie tot si orice, fara un dram de minte.

 3. Cristi P spune:

  Serios, inspectorii i-au speriat pe elevi ?
  =))
  Eu cred ca mai degraba a fost frig afara …

 4. Paula spune:

  Elevii au receptat corect dezastrul in care Ministerul Analfabetizarii a dus invatamantul romanesc, ceea ce se ilustreaza perfect in stirea dvs: „F..CK SCHOOL! – mesaj pe tricoul unui elev la deschiderea anului scolar 2011-2012!”

 5. Pinion spune:

  Un singur exemplu de act cretin al minsiterului este faimosul nomenclator care arata ce ai voie sa predai in functie de o anumita specialitate. Pot preda discipline complexe, ca automatizari, electronica, masini electrice, dar nu pot preda … tehnologia generala la clasa a 8-a, nu sunt in stare, in opinia sceleratilor de acolo, sa ii spun unui elev care e procesul tehnologic pentru obtinerea hartiei sau cum se bate un cui. Pentru asta, e nevoie de un .. .curs. Asemenea decizii totalmente idioate, iresponsabile, au dus scoala in griapa in care e acum. Tot felul de pupeze nenorocite care isi dau cu parerea despre scoala produc aceste efecte: 150 de ani de absente.