Noutati :

Elevii din Timis au adunat, numai in primul semestru, aproape un milion de absente!

23 ianuarie, 2013 - 11:05 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
2


TIMISOARA. Daca Inspectoratul Scolar nu mai stie ce solutii sa gaseasca pentru a reusi sa ridice procentul promovarii la examenul de Bacalaureat, elevii nu-si fac atat de multe griji, chiulul fiind la ordinea zilei in scoli.

In primul semestru al anului scolar 2012-2013, in cataloagele din Timis au fost trecute 932.704 absente. La un calcul simplu, elevii din scolile timisene au lipsit, cumulat, 106.4 ani de la scoala.

Luate separat, pe fiecare luna in parte, in septembrie, elevii au adunat 66.302 absente. In octombrie – 402.819 absente. Noiembrie a fost luna in care elevii timiseni au adunat 345.783 de absente. In decembrie, o luna mai scurta, elevii au adunat 117.800 absente. In numai patru luni, elevii au reusit sa se apropie de un milion de absente.

Cele mai multe absente le-au adunat tinerii de liceu, care au „reusit” performanta sa umple cataloagele, la rubrica Absente, de aproape 600.000 de ori. Scolarii de gimnaziu au strans aproape 200.000 de absente. Numarul absentelor inregistrate la prichindeii de ciclu primar (74.401) si cele adunate de tinerii de la seral sau fara frecventa (71.346) se afla la o diferenta foarte mica.

La ciclul primar, procentul absentelor nemotivate reprezinta 57% din numarul total. Elevii de gimnaziu sunt mai „atenti” atunci cand vine vorba de scutiri, astfel ca 43% din numarul total de absente sunt nemotivate, in timp ce tinerii de liceu au peste 310.000 absente motivate, din cele aproape 600.000.

Raziile politistilor prin baruri si internet-cafe-uri, precum si inspectiile inopinate ale inspectorilor scolari, facute pe tot parcursul primului semestru n-au avut rezultatele asteptate de ISJ. Elevii au chiulit in continuare, fara sa ia frica verificarilor sau a amenintarii cu exmatricularea.

Din verificarile pe care le-am facut in primul semestru, nu am descoperit pcadre didactice absente de la ora. Verificarile vor continua si in semestrul II, urmand a fi luate masuri impotriva celor care au adunat foarte multe absente”, a spus Aura Danielescu, inspector scolar general adjunct in Timis.

Eu cred ca nicio sanctiune nu-i va opri sa plece de la ore. Nici absente, nici scrisori la parinti, nici scaderea mediei la purtare… Am colegi care au absente cu carul, amenintati cu exmatricularea, si tot lipsesc de la ore”, ne-a spus Carina Blazi, eleva la un liceu din Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. imi plac de aia mici din poza; li se rupe de politist 😀

 2. cifra este departe de adevar!
  la elevii de liceu ,numai 1/3 din absente sunt notate in catalog.
  la practica, este dezastru!
  ce-i de facut?
  examene de intrare la liceu.
  si scoli de meserii…la greu!
  cine vrea sa vina la scoala bine, cine nu la coada vacii…desi, si acolo se cer studii…superioare!
  vezi danemarca ce studii solicita la vacari!!!