Elevii din clasele V-VII si IX-XI ar putea ramane in online pana la sfarsitul anului scolar. Anuntul ministrului Sanatatii

Ministrul Sanatatii Ioana Mihaila a declarat ca nu crede ca toti elevii ar putea reveni fizic la scoala in doua saptamani, deoarece ar trebui ca incidenta cazurilor sa scada foarte mult.

CITESTE SI: Le vor aduce la stralucirea de odinioara. 30 de case din ‘Mica America din Banat’ vor fi renovate in 3 zile la o noua editie Color the Village. Start la inscrierea voluntarilor 

„Daca ne vom afla intr-o situatie absolut favorabila, in care incidenta sa fie mult, mult, mult, mult scazuta, atunci da, va putea fi pe masa optiunilor si revenirea claselor… Ar trebui ca pandemia sa fie foarte, foarte bine controlata si sa fie incidenta extrem de redusa, ceea ce nu cred sa se intample chiar in doua saptamani. Cred ca trebuie sa asteptam un control bun al pandemiei pentru a reveni in scoli in format intreg al claselor”, a declarat Mihaila.

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat atat marti, cat si miercuri, in numeroasele sale interventii televizate, ca ministerul pe care-l conduce ar putea realiza peste doua saptamani „o fotografie de moment” in urma careia sa inainteze propunerea de intoarcere la scoala a tuturor elevilor inainte de incheierea crizei sanitare.

In acest moment, in banci s-au intors copiii de granita, cei din clasele pregatitoare si din ciclul I-IV. De luni vor reveni la scoala si cei din anii terminali, clasele VIII, XII si XIII. Scolarii din ciclul V-VII vor ramane cel mai probabil in online pana la sfarsitul anului scolar.

Ca toti copiii sa se intoarca fizic la scoala ar trebui ca incidneta cazurilor sa scada sub 1% in fiecare judet.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Analfabetism spune:

    Paraca nu era Romania coada „IEuropii”, asa cu scoala pe bune, adica in banci peste 42% dintre copiii de 15-16 ani sunt analfabeti functionali. Ce-o fi acum dupa doi ani de fara scoala. Scoala online este o batjocura! Parca ministrul zicea ca vrea sa aduca elevii in banci. Para era vorba de 1/1000 in localitati, nu in judet. Ministrita asta stie ceva caci sa nu plateasca DARI la stat am vazut ca stie. Porcarie de ministrita care se angajeaza la propria firma pe post de DOCTOR cu SALARIU MINIM pe economie, adica 2300 lei/luna, cand unii doctori au peste 30 000 lei pe luna. Astia-s politicienii nostri!