Noutati :

Elevii din clasele a II-a, a IV-a si a VI-a vor fi evaluati! Ministerul Educatiei a ales scolile din Timis

29 ianuarie, 2013 - 01:11 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Ministerul Educatiei a inceput sa puna in practica prevederile Legii Educatiei Nationale, astfel ca elevi de la sase unitati de invatamant vor sustine o evaluare finala in luna mai. Iata care sunt acestea!

Potrivit Legii Educatiei Nationale, elevii din clasa a II-a, cei din clasa a IV-a si scolarii din clasa a VI-a trebuie sa sustina, la finalul anului, o evaluare, pentru a fi stabilit nivelul de cunostinte al elevilor.

Din judetul Timis, MEN a ales 6 scoli pentru examinarea din acest an, inainte de a fi implementat la nivel national. Astfel, elevii de clasa a II-a de la Scoala Gimnaziala 24 din Timisoara si cei din Grabat vor sustine evaluarea in perioada 9-10 mai. Ei vor fi verificati al citit, scris si matematica.

Elevii de clasa a IV-a ai Liceului Calderon din Timisoara si ai Scolii Gimnaziale din Dumbrava vor sustine evaluarea la limba romana, limba materna si matematica in 15 mai.

Scolarii din clasa a VI-a ai Scolii Gimnaziale 21 din Timisoara si cei ai Scolii din Gottlob vor sustine, in 22 mai, o evaluare interdisciplinara.

Subiectele vor fi elaborate la nivel national, de Ministerul Educatiei. Este vizat nivelul de cunostinte al elevilor, la finalul a cate doi ani de studiu”, precizeaza Cornel Petroman, inspector scolar general in Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...