Noutati :

Elevii de la scoala generala vor sustine mai multe evaluari pe parcursul anilor scolari

28 aprilie, 2013 - 03:16 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Remus Pricopie, ministrul Educatiei  a declarat, duminica, la Pro TV, ca vor fi organizate evaluari, de tipul celei nationale de la sfarsitul clasei a VIII-a, si la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, incepand cu urmatorul an scolar.

„Noi vedem rezultatele de la sfarsitul calsei a VIII-a in conditiile in care nu exista nicio evaluare pana la sfarsitul clasei a VIII-a, semnificativa, si ne mai uitam la bacalaureat, care reprezinta iar rezultatul dupa patru ani”, a spus ministrul Educatiei.

Ministrul Educatiei a spus ca ar trebui facute „aceste masuratori” si „pe traseu” si a anuntat ca, incepand cu urmatorul an scolar, vor fi organizate evaluari de tipul celei nationale la clasa a II-a, clasa a IV-a si clasa a VI-a. „si atunci cand vii cu examenul national la clasa a VIII-a, copilul deja a trecut prin trei filtre de evaluare

Intrebat daca rezultatele acestor evaluari vor conta pentru media elevului, Pricopie a raspuns ca, anul viitor, va porni de la premisa ca nu ar trebui sa conteze.

El a precizat ca nu crede ca aceste rezultate ar trebui luate in calcul, decat „daca se doreste bonificarea elevului, adica elevul care a avut un rezultat foarte bun sa primeasca o nota maxima in catalog”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...