Elevii de la Loga asteapta intoarcerea in vechiul sediu. ‘Bobocii’ vor sustine un test si se pregatesc surprize pentru scoli din judet

TIMISOARA. Lucrarile ample de reabilitare la Liceul Loga sunt in plina desfasurare, timp in care elevii merg la cursuri in clasele din  cladirea in care functioneaza Grupul Scolar Tudor Tanasescu, care tine de Colegiul Tehnic Regele Ferdinand.Ritmul de desfasurare a lucrarilor la vechiul sediu din centrul Timisoarei sunt monitorizate de Primarie si, pana la aceasta ora, nu au fost sesizate intarzieri de natura sa prelungeasca termenul initial de zece luni pentru finalizarea lor.

Daca totul se va desfasura conform planului, lucrarile de reabilitare a Liceului Loga vor fi gata in luna iulie a acestui an, ceea ce inseamna ca elevii vor intra in anul scolar 2015-2016 in sediul pe pe C.D.Loga.

Pana atunci, cei care vor sa devina elevi la Loga, din clasa a V-a, mai au un hop de trecut.

„Vom organiza si in acest an, la fel ca in ultimii cinci sau sase ani, acel test pentru intrarea in clasa a V-a, test ce consta intr-o evaluare a cunostintelor la matematica, din materia clasei a IV-a. Testul va avea loc in a doua parte a lunii mai.Vom avea doua clase a V-a, fiecare cu cate 25 de elevi. Probabil ca va fi concurenta foarte mare, asa cum a fost si in anii trecuti, asa cum a fost si la selectia pentru Centrul de Excelenta. La testul pentru admiterea in clasa a V-a pot insa participa si copii care nu sunt la acest centru de excelenta”,  a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Mariea Stefan, directorul Liceului C.D.Loga.

Liceul Loga, nefiind scoala de circumscriptie – asa cu se intampla cu Liceul Pedagogic – poate organiza aceasta selectie a elevilor care doresc sa intre in clasa a V-a, unul din marile avantaje fiind faptul ca numarul de clase este tinut sub control astfel incat cursurile se pot desfasura inainte de amiaza, spre deosebire de alte licee de elita din oras.

Odata cu reabilitarea cladirii se executa si lucrari de refacere pe interior, inclusiv a grupurilor sanitare si a salilor de clasa. Si dotarile vor fi noi, de la aparatura IT, videoproiectoare sau tablete smart. In plus si mobilierul din clase va fi nou, asta chiar daca unele dintre ele erau bine si modern dotate. In aceste conditii, reprezentanti Liceului Loga se gandesc la o forma legala prin care sa poata dona mobilierul si aparatele aflate in stare buna unor unitati de invatamant care au mare nevoie de ele.

La sfarsitul lunii noiembrie 2014 a fost facut un pas in acest sens, fiind oferit un mobilier aproape nou, cu forma si structura moderna, pentru un cabinet de fizica. Dupa ce toate formalitatile vor fi rezolvate, mobilierul va ajunge la o scoala din judetul Timis care a anuntat ca are mare nevoie de el.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...