Noutati :

Elevii de la Liceul Silvic tund iarba dintr-un parc, in locul Primariei Timisoara. Planteaza si copaci

9 aprilie, 2015 - 02:10 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Daca Primaria Timisoara nu este in stare, elevii de la Liceul Silvic reusesc sa intretina unul dintre parcurile orasului. Vorbim despre parcul de langa stadionul Dan Paltinisanu, care a intrat, de joi, in grija Liceului Silvic.

Tinerii au inceput cu… plantarea de copaci. Copiii vor pune si flori, vor tunde iarba, vor aduna gunoaiele si, in acelasi timp, vor face si unele amenajari. Potrivit viceprimarului Dan Diaconu, elevii ar putea amenaja chiar si o fantana arteziana in parc.

„Inauguram un alt mod de lucru in intretinerea spatiilor verzi, un protocol de parteneriat pe care il incheiem cu Liceul Silvic, pentru intretinerea acestui parc. Este un parc de aproximativ 1,5 hectare, un parc pe care, pe o perioada de un an in prima instanta, Liceul Silvic il va intretine si-l va imbogati din punct de vedere al materialului dendro-floricol. Asta inseamna operatiuni de plantare, care de altfel se si desfasoara deja. Au fost plantati pana acum 32 de arbori, urmand ca in perioada urmatoare sa fie plantati pana la 100 de arbori. Asta aduce o bogatie pentru acest parc care inca are carente importante in intretinere, insa cred ca e un prilej important si pentru elevii de la Liceul Silvic de a aplica practic cunostintele teoretice pe care le obtin in scoala si un parteneriat important pentru comunitate, pe care il salutam”, a explicat viceprimarul Timisoarei.

elevi liceul silvic parc stadion (1)

Edilul sustine ca municipalitatea ar putea incheia astfel de parteneriate si cu alte licee din oras.

„Liceul Silvic dispune de o pepiniera importanta, pe care poate s-o foloseasca. Aici vor fi, dincolo de plantari si intretinerea curenta a parcului – taiatul ierbii, curatenie, udat, unele amenajari speciale. Vorbim de o amenajare cu pietre ornamentale, pe care liceul le detine, eventual o fantana arteziana si asa mai departe, lucruri care sa foloseasca timisorenilor si care sa imbogateasca acest parc”, a completat Diaconu. Elevii de la Liceul Silvic vor ingriji parcul de langa stadion vreme de un an.

In prezent, Primaria Timisoara nu are contract cu nicio firma pentru intretinerea spatiilor verzi. Licitatia abia acum se desfasoara, ofertele fiind deja depuse.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Bravo lor! Felicitari, copii! Se pare ca de la Robu nu trebuie sa mai asteptam nimic constructiv (nici nu este in stare, de fapt). Mai toate spatiile verzi din Timisoara, chiar si cele foarte vizibile (cum ar fi cel de pe sensul giratoriu din Calea Sagului) sunt napadite de balarii, iarba nu este tunsa si totul arata ca vai si-amar, in vreme ce regia Primariei, Horticultura, incaseaza vreo 10 milioane de euro pe an – daca imi aduc bine aminte – bani seriosi, pentru a nu face mai nimic. Doar ca replaneaza faimosii palmieri ai Robului, si cam atat. Pai daca tot noi trebuie sa ne ocupam de „treburile cetatii” de ce mai avem nevoie de acest primar, platit din banii nostri? Pai, nu mai avem nevoie de el!