Elevii de la Liceul de Arte Plastice se muta din centrul Timisoarei la Scoala Generala nr. 9 de pe Liviu Rebreanu, fara voia lor

TIMISOARA. Cei aproape 500 de elevi inscrisi la Liceul de Arte Plastice vor invata incepand din toamna in incinta Scolii Generale nr. 9 de pe bdul Liviu Rebreanu. Decizia a fost luata de consilierii locali. Unul singur a votat impotriva mutarii artistilor.

Desi a intrat pe ordinea de zi in regim de urgenta, proiectul a fost aprobat in unanimitate de alesi, asa ca elevii se vor muta incepand cu anul scolar viitor, adica din septembrie. Nu vor mai fi amplasate controversatele containere, deoarece o parte din elevii ce invata la Scoala Generala nr. 9, mai precis cei din clasele I – IV, vor studia la Generala nr. 25, aflata in apropiere.

Profesorii si elevii de la Arte s-au prezentat la sedinta de Consiliu Local cu un manechin construit din celofan, cu o placuta atarnata, pe care statea scris „Omul invizibil. Liceul de Arte Plastice invizibil”. Elevii le-au mai impartit consilierilor locali niste brose confectionate de ei, in speranta de a-i imbuna.

„Nu din placere facem aceasta mutare, dar nu se mai poate tergiversa. Am vorbit cu reprezentantii Fundatiei Caritatea, care cer acum recuperarea debitelor pe chirie. Incepe noul an scolar peste 2 luni. Eu nu vad alta solutie”, a spus primarul Gheorghe Ciuhandu.

Directoarea liceului s-a resemnat deja. „Banuiesc ca va fi macar amenajat spatiul respectiv. Nu stiu cum vom incapea acolo, pentru ca in 2007, cand s-a facut comasarea, s-a facut pentru construirea unui campus in acel spatiu. Cu siguranta am fi avut un viitor, am fi putut spera la un viitor acolo”, a marturisit Eugenia Dragoi Banciu.

Cu tot cu incercarile facute de profesori, care s-au chinuit sa dovedeasca faptul ca mutarea nu este o solutie buna, alesii locali nu au mai stat pe ganduri si au aprobat proiectul. Aceasta pentru ca in sediul actual chiria a ajuns la o suma pe care municipalitatea nu o mai putea plati, adica peste 30.000 de euro lunar.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...