Noutati :

Elevii de la Liceul C.D. Loga, mutati din centrul orasului. Unde vor invata cei peste 1.000 de tineri?

13 octombrie, 2014 - 02:47 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Vreme de un an, atat cat vor dura lucrarile de renovare a Liceului C.D. Loga, toti cei peste 1.000 de elevi vor studia la marginea orasului, pe strada Lorena, in cladirea in care functioneaza Grupul Scolar Tudor Tanasescu, care tine de Colegiul Tehnic Regele Ferdinand.

Potrivit reprezentantilor primariei, conducerea unitatii de invatamant a decis ca elevii nu ar trebui sa invete in santier si nici sa-i incurce pe muncitorii care lucreaza la renovarea cladirii de pe Bulevardul C.D. Loga. Reparatiile au inceput deja, cu bani de la Banca de Dezvoltare si Reconstructie a Germaniei. In prima faza, municipalitatea va investi 1 milion de lei, insa se pregateste sa deruleze si un proiect pe fonduri europene, care prevede renovari mai ample. Lucrarile la acoperis ar trebui sa dureze 11 luni, de la data semnarii contractului cu firmele executante: Constructim si Alex Dia Construct.

„Suntem in asteptare pentru semnarea contractelor de finantare si pentru liceele Loga si Calderon. Proiectele sunt eligibile, au trecut prin toate filtrele, asteptam sa semnam contractele. Toate aceste cladiri sunt intr-o stare foarte proasta, lucrurile au ajuns intr-o stare de-a dreptul critica, mai ales la Loga. La Liceul Loga, Consiliul de administratie s-a pronuntat pentru mutarea activitatilor la Grupul Scolar Tudor Tanasescu, in niste spatii care nu erau folosite. Saptamana aceasta vom transa problema, daca ii mutam sau nu pe elevi. Noi oferim tot suportul scolii sa faca aceasta mutare, integral. Liceul Loga va fi golit, cel mai probabil, incepand de saptamana viitoare. Vor invata acolo pe tot parcursul lucrarilor, termenul lucrarilor este de 12 luni”, a explicat primarul Timisoarei.

Potrivit lui Mihai Costa, seful Directiei Institutii Scolare, Medicale, Sportive si Culturale din cadrul Primariei Timisoara, municipalitatea trebuie sa amenajeze unele spatii din Grupul Scolar Tanasescu. In caminul acestuia functioneaza cateva laboratoare ale Liceului Ferdinand, care vor fi transformate in sali de clasa pentru Elevii de la Lenau.

CITESTE SI:

Santier in scoala: incep reparatiile la acoperisul Liceului C.D. Loga, cu bani de la nemti

Liceul de Nobel din Timisoara, atacat pe toate fronturile. Ce se intampla la Nikolaus Lenau?Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. „…municipalitatea trebuie sa amenajeze unele spatii din Grupul Scolar Tanasescu…” – ei bine, va rog mergeti la fata locului sa vedeti cum arata salile de clasa. Am fost ieri la sedinta cu parintii (corp de cladire 2, etaj 3) Nu au fost nici macar zugravite! Ca sa nu mai vorbim de paza, femei de servici, toalete (care toalete???) si multe alte aspecte… CINE A DAT AVIZUL PENTRU SALILE DE CLASA??!!