Noutati :

Elevii de la Lenau ar putea fi mutati din nou. Fostul liceu Mincu, in care invata, programat pentru reabilitare

21 ianuarie, 2020 - 02:02 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Sute de elevi ai unui liceu din Timisoara ar putea fi mutati intr-o alta cladire de la inceputul anului scolar 2020-2021 la numai un an si jumatate de cand s-au instalat in noua scoala.

CITESTE SI: Se extinde cel mai colorat si parfumat festival din Timisoara. Si in pietele din centru, dar si pe strazi, Timfloralis 2020, un exercitiu pentru editia din anul Capitalei Culturale a Europei 

Este vorba despre copiii care invata la Liceul Lenau in fosta cladire care apartinea Colegiului Ion Mincu. Elevii ar putea fi mutati din nou in acest an, deoarece aici ar putea sa inceapa lucrari de reabilitare. Deocamdata, Primaria a semnat doar contractul pentru proiectare, care urmeaza sa fie finalizata in 4 luni.

S-a semnat contractul pentru servicii de proiectare, DALI si documentatia aferenta lucrari investitie si proiect tehnic pentru reabilitarea corpului de cladire Lenau din fostul colegiu Ion Mincu. Acea cladire in care am mutat o parte din activitatile de la liceul Lenau. S-a adjudecat partea de proiectare. Valorea este de 180.700 de lei fara TVA,iar executantul este BAU Proiect. Durata de executare a proiectului este de 120 de zile. Se va lucra in 2 etape, cea cu DALI si expertiza si apoi elaborarea proiectului tehnic„, a declarat primarul Nicolae Robu, marti.

Daca totul va merge conform planului, aproape de jumatatea anului ar putea incepe si licitatia pentru executia lucrarilor, iar viitorul an scolar ar putea incepe cu un santier la Mincu.

Edilul nu stie unde i-ar putea muta pe copii cata vreme se vor desfasura lucrarile.

Se face o reabilitare a acelor spatii si o amenajare a spatiilor de invatamant astfel incat copiii sa aiba conditii cat mai bune de a face scoala. Acum mutarea s-a facut in pripa dupa o interventie a echipelor noastre de la Colterm, care au facut o igienizare a locului, dar acum vrem sa facem o amenajare care sa schimbe fata. Imediat ce o sa primim documentele, peste 120 de zile, vom da drumul la licitatie pentru executie, in acest an. Vor fi in lucru cand va incepe noul an scolar. Vom vedea atunci ce facem cu elevii. Vom avea probabil solutia de mutare„, spune primarul Nicolae Robu.

Fostul colegiu Ion Mincu ar fi a patra scoala din zona centrala care intra in renovare.

La cladirea liceului Lenau de pe strada Gheorghe Lazar se reabiliteaza fatada.

Schele au fost puse deja si pe cladirea colegiului Miu.

Tot in acest an va intra in reabilitare si cladirea colegiului Emanuil Ungureanu.

CITESTE SI: Un liceu din centrul Timisoarei va fi reabilitat pe bani europeni, la mai bine de un secol de la infiintare. Foto Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. probabil ca robu vrea sa dea cladirea vreunui privat si o renoveaza pe banii statului. la mincu se poate renova fosta cladire a atelierului care sta nefolosita, daca ar fi pe bune.

    • Ce prostalau esti, gicule!