Noutati :

Elevii de clasa a VIII-a incep inscrierile pentru evaluarea nationala! Urmeaza admiterea in liceu!

13 iunie, 2011 - 11:13 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
3

Vineri li s-au incheiat mediile, iar marti incep deja inscrierile pentru evaluarea nationala. Elevii de clasa a VIII-a intra in focurile examenelor. Media de admitere e compusa 50% din media de la examene si 50% din media anilor de studii.

Elevii de clasa a VIII-a se pregatesc de examene. Scolarii vor sustine primul test in 20 iunie, la limba si literatura romana.

In 21 iunie are loc proba la limba materna, iar in 22 iunie absolventii de gimnaziu sustin proba de matematica. Pana atunci insa, marti si miercuri, in 14 si, respectiv, 15 iunie, elevii trebuie sa se inscrie pentru evaluarea nationala la secretariatele unitatilor de invatamant.

Se pot inscrie la examen atat absolventii promotiei din acest an, cat si cei care au absolvit in perioada 1999-2010, de cand au fost introduse evaluarile.

In judetul Timis, aproximativ 7.000 de candidati vor sustine examenul, spun inspectorii scolari.

Dupa perioada de examene (20-22 iunie), in 24 iunie vor fi afisate rezultatele. In aceeasi zi, cei nemultumiti de notele obtinute pot depune contestatie, iar in 27 iunie sunt afisate rezultatele finale.

Partea complicata a examenului de evaluare nationala se desfasoara in perioada 29 iunie – 5 iulie, cand elevii trebuie sa completeze fisele cu optiuni pentru liceu.

In anii trecuti au existat mai multe nemultumiri in randul tinerilor si al parintilor dupa ce elevii au fost admisi la alte licee si specializari decat cele bifate pe fisele de inscriere sau chiar au ramas pe dinafara elevi cu medii peste 8, pentru ca nu au completat suficiente rubrici si optiuni.

Prima repartizare computerizata va avea loc in 12 iulie. A doua repartizare, pentru elevii care nu au fost repartizati in prima etapa, va avea loc in 22 iulie. Ultima repartizare are loc in 5-7 septembrie. Sunt vizati elevii care au ramas nerepartizati, dupa primele doua etape, dar si elevii care au fost corigenti la finele clasei a VIII-a si au terminat gimnaziul dupa sustinerea din august a corigentelor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. la noi la scoala, inscrierea de examen este facuta de secretariat prostilor..sa o sugeti _|_

  2. „Pana atunci insa, marti si miercuri, in 14 si, respectiv, 15 iunie, elevii trebuie sa se inscrie pentru evaluarea nationala la secretariatele unitatilor de invatamant.”
    Robert, ce nu-i clar? Citeste cu atentie data viitoare.

  3. Este adevarat Vasi.Si eu am mers azi la scoala ca sa ma inscriu, iar d-na diriginta ne-a zis ca inscrierile se fac automat de catre secretara.pOate in scoala voastra este mai diferit ,dar si l mine s’a intamplat ca si la Robert ;)..app..succes la examene