Noutati :

Elevii au scapat de emotii, intra profesorii in focul examenelor. Care sunt cele mai cautate posturi la definitivat in Timis?

8 iulie, 2014 - 02:00 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Pregatirile pentru examenul de definitivat au intrat in linie dreapta. Pana la sfarsitul lunii iunie au fost depuse toate dosarele si a avut loc validarea fiselor de inscriere. Pentru profesori si invatatori, ziua cea mare este 14 iulie, cand va avea loc proba scrisa a acestui examen.

Cadrele didactice vor avea acces in salile de examen intre ora 8.00 si 8.45 iar la ora 10.00 va incepe examenul propriu-zis. Candidatii au la dispozitie patru ore pentru a rezolva subiectele, dar nu pot parasi salile mai devreme de o ora de la inceperea examenului.

Cat despre conditiile de securitate, profesorii vor fi la fel de strict supravegheati, inclusiv cu ajutorul camerelor video, ca elevii la Bacalaureat.

„Examenul de definitivat se va desfasura la Liceul „Carmen Sylva”, 296 de candidati sunt asteptati la acest examen. Ca sa  promoveze si sa obtina definitivatul in invatamant ei vor trebui sa obtina la acest examen nota 8. Speram ca vor fiu multi cei care vor  atinge acest barem” a declarat Francisc Halasz, inspector scolar general adjunct.

Afisarea rezultatelor va avea loc in 19 iulie, urmand ca pana in 20 iulie sa se inregistreze eventualele contestatii iar acestea sa fie trimise la centrele de evaluare. Rezolvarea contestatiilor sa face in perioada 21-23 iulie, rezultatele finale urmand sa fie afisate in 24 iulie.

„Fata de anul trecut avem mai multi candidati. Este drept ca acum se pot prezenta la acest examen nu numai cei care au doi ani vechime in invatamant ci si cei cu un singur an, deci numarul de candidati este cel mai ridicat din ultimii ani”, a adaugat Francisc Halasz.

Exameul de definitivat se da in cazul a 42 de materii, cel mai mare numar de candidati fiind inregistrat, ca si in anii trecuti,  in cazul posturilor de invatatori si educatori.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Mizerie de titlu! Care sunt cele mai căutate posturi? Articolul nici nu vorbeşte despre asta!