Noutati :

Elevi din doua scoli vor invata in spatiile de la Mincu, de anul viitor, la Timisoara. Colegiul se desfiinteaza oficial

15 decembrie, 2017 - 12:55 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
3

TIMISOARA. A fost luata decizia oficiala de desfiintare a Colegiului Ion Mincu din Timisoara. Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar Timis a hotarat sa dea aviz conform solicitarii Consiliului Local, in ceea ce priveste dizolvarea unitatii de invatamant.

CITESTE SI: Isi frang mainile de durere. Familie speriata in Timisoara. Tanara disparuta fara urma 

„S-a dat avizul conform pentru solicitarea facuta de Primaria Timisoara. S-au adus si argumente, s-au adus motivatii. Era foarte bine si o neliniste sufleteasca a mea este faptul ca au refuzat dialogul cu noi, pentru ca, daca domnii profesori ar fi venit, poate puteau sa ne convinga. Poate ar fi putut sa ne aduca argumente serioase, pentru ca niste copii si parintii lor nu au putut fi la fel de convingatori cum ar fi fost dumnealor”, a spus Aura Danielescu, inspector scolar general de Timis.

Desfiintarea scolii vine dupa ce in luna noiembrie, Consiliul Local Timisoara a votat o hotarare in acest sens. Insa, pentru ca decizia sa devina oficiala, a fost nevoie si de un aviz din partea ISJ, aviz ce a venit in urma unei sedinte de 8 ore a Consiliului de Administratie al Inspectoratului.

Elevi de la doua scoli vor invata in spatiile de la Mincu

In urma dizolvarii Colegiului Mincu, elevii din ciclul gimnazial vor fi preluati de Scoala Gimnaziala numarul 24, clasele cu profil tehnologic vor fi absorbite de Colegiul Emanoil Ungureanu, iar clasele cu profil de arhitectura vor ajunge la Liceul de Arte Plastice, de pe strada Lorena. Clasele cu profil de constructii ale Colegiului Mincu vor fi mutate la Colegiul Tehnic de Vest.

In spatiile ramase libere in urma desfiintarii Colegiului Ion Mincu vor fi mutati elevii Liceului Lenau, dar si cei ai scolii 24.

O hotarare de Consiliu Local va fi data in acest sens in scurta vreme.

Urmeaza aprobarea definitiva a retelei scolare, care va fi in luna ianuarie, iar dupa asta, in conformitate cu decizia Consiliului Local, incepand cu anul scolar 2018-2019 se va organiza procesul de invatamant in noua retea scolara. Propuunerea pe care noi am avut-o pentru utilizarea spatiilor este folosirea de catre Liceul Lenau, care in acest moment isi desfasoara procesul educational in 4 spatii, in fostul camin de pe strada Nemoianu si spatiile de pe Intrarea Doinei, care au probleme de autorizatii. Pentru partea scolii generale 26, care era integrata in cadrul Liceului Mincu, se produce o fuziune prin absorbtie a fostei scoli generale numarul 26 si a scolii generale numarul 24. Iar scoala 24 va utiliza ambele spatii educationale, ele fiind foarte aproapiate. Toate aceste modificari sunt cuprinse in reteaua scolara. Utilizarea cladirilor din 2018-2019 care raman libere, insemnand cladirea liceului, de pe strada Gheorghe Lazar de catre liceul Lenau, se va face in baza unei noi hotarari de Consiliu Local. Restul modificarilor sunt prevazute in propunerea de retea scolara si vor fi cuprinse in HCL din ianuarie, cu privire la reteaua scolara„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro viceprimarul Timisoarei Dan Diaconu.

Parintii si elevii de la Colegiul Ion Mincu din Timisoara se arata nemultumiti de cele decise si au mers in repetate randuri la Inspectoratul Scolar in incercarea de a opri desfiintarea scolii.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Bla, bla, bla, doamna inspector ! Invitatia la dialog e formala, de ochii lumii, decizia ati luat-o impreuna cu Primaria, nu ne mai aburiti.

  2. urmatorul liceu furat: henri coanda

  3. Probabil ca toti cei care il cunosc pe mafiotul Dima se bucura ca i s-a luat in sfarsit mosia. Profesorii au si ei partea lor de vina ca l-au tolerat. Cat despre declaratia doamnei Aura, e absolut cinica si arata dispretul sau cel putin incapacitatea de a fi onest. Chiar n-are nicio legatura dialogul cu bietii profesori cu impartirea tarlalelor in urbe de catre politicienii blondei supreme…Mai bine tacea, ca tot suntem in zi de doliu. Dar , evident, cerem prea mult de la cineva fara valori si repere…