Noutati :

Elevi de la Colegiul Tehnic Energetic Regele Ferdinand I, din Timisoara, in stagiu de formare profesionala internationala ‘Prin Erasmus+, Competente pentru un Viitor mai bun!’

3 mai, 2017 - 02:31 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. ‘PRIN ERASMUS+, COMPETENȚE PENTRU UN VIITOR MAI BUN!’ a creat oportunitatea pentru mobilitate în scop educaţional în Lisabona, a unui grup de 14 elevi de la Colegiul Tehnic Energetic „Regele Ferdinand I”, Timișoara.

Cei 14 elevi (fluxul 1) din clasa a XI a, domeniul electric, specializarea Tehnician în instalații electrice s-au întors, recent, din Portugalia, unde au efectuat un stagiu de practică timp de trei săptămâni, în perioada 27.03-14.04.2017,.
Activitățile practice desfășurate, la modulul Circuite electronice, au fost planificate împreună cu organizația de primire CINEL – Centro de Formação Profissional da Indústria Electrónica, Energia, Telecomunicações e Tecnologias da Informação din Portugalia cu care am semnat un acord de învățare.

Temele parcurse în timpul stagiului au fost pentru participant oportunități de investigare și cercetare pentru a dobândi competențele tehnice specializate necesare activării în domeniul pregătirii de bază, Electric. Un plus pentru domeniul electric a fost faptul că elevii au studiat și aplicabilitatea circuitelor electronice în producerea energiei fotovoltaice.

Prin activitățile efectuate participanții și-au dezvoltat abilitatea de a lucra și comunica în echipă, responsabilizare și disponibilitate față de sarcinile primite, abilități de montare de componente electrice și electronice, de a efectua măsurători, de a executa operaţii de conectare a unui circuit electronic în echipamente/ instalaţii, conform documentaţiei tehnice.

În plus, vizitele și excursiile de weekend la obiective reprezentative pentru istoria și cultura poporului portughez, au permis elevilor să cunoască oameni, locuri, obiceiuri, contribuind la îmbunătățirea abilităților personale și sociale, competențelor lingvistice și interculturale.
Elevii noștri au fost apreciați la locul de practică, precum şi la evaluarea finală, acest lucru fiind consfințit prin obținerea Certificatului Europass Mobility, certificat cu recunoaștere europeană.
Proiectul oferă elevilor oportunitatea pentru integrarea pe piața muncii europene/internaționale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...