Noutati :

Elev eliminat de la Evaluarea Nationala in Timis. Cum a fost prins la examenul de Romana si ce pedeapsa il asteapta?

23 iunie, 2014 - 03:12 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
2

TIMISOARA. Un elev din Timis a fost eliminat chiar de la prima proba a Evaluarii Nationale, cea la Limba si Literatura Romana. Profesorii se declara surprinsi, aceasta deoarece, de obicei, absolventii de gimnaziu sunt mai disciplinati si arareori incearca sa copieze in examen.

Elevul a fost surprins cu casti in urechi in timp ce era in sala de examen, la un centru din Lugoj.

„A fost un incident neplacut, un elev a fost eliminat … a fost surprins cu casti in ureche. Comisia din unitatea de invatamant a decis in acel moment – in unitate se afla si reprezentantul Inspectoratului Scolar –  conform metodologiei, sa-l elimine din proba de Limba si Literatura Romana. Vorbim despre un centru din municpiul Lugoj, la o scoala gimnaziala, centru de examen…” a declarat Aura Danielescu, inspector scolar general.

Comisia de examinare a decis imediat eliminarea baiatului de la proba de Limba Romana, indifierent daca acele casti erau sau nu conectate la vreun aparat, aceasta pentru ca e interzisa si intrarea in sala de examen cu un telefon mobil, fie ca era pornit sau oprit.

Baiatul pierde astfel primul examen important din viata lui.

„Evaluarea Nationala este un examen care se sustine o singura data. Acest tanar poate participa la admiterea computerizata, lunadu-se in considerare nota de  la Evaluare Nationala 1 si media din clasele gimnaziale, V-VIII”. a mai explicat inspectorul general Aura Danielescu.

In functie de locurile ramase, tanarul se va putea inscrie la un liceu, aceasta pentru ca invatamantul obligatoriu este de 10 clase.

Conform metodologiei: elevii nu pot intra in salile de examen cu telefoane mobile, cu carti, caiete si alte materiale care ar putea ridica suspiciunea de frauda, iar clasele si salile unde se deschid subiectele sunt monitorizate video.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. dana constantin stirea asta a fost data acum 1-2 luni ,dc tot reluati stirile vechii dupa asta isi poate da seama oameni ce fel de jurnalisti sunteti ,VARZA

    • Cum sa fie veche, ma prostule? Asa sint si unii cititori/comentatori, ca tine: VARZA!